Blog

Açık Renk Oturma Gruplarında Hangi Renkler Tercih Edilebilir?

Oturma odasının dekore edilmesindeki en önemli kriter her eşyanın birbiri ile uyumlu olmasıdır. Oda dekorasyonunda renklerin birbiri ile ahenk oluşturabilmesi için halı renginden duvar rengine mobilyaların renginden aksesuarların rengine kadar her detay birbirini tamamlamalıdır. Oturma grupları satın alınır iken hangi rengin tercih edileceği de bu konuda son derece önemlidir. Eğer odanızın ferah ve hoş görünmesini istiyor iseniz açık renk oturma grubu tercih edebilirsiniz. Açık renk kanepelerinizde kullanmak isteyeceğiniz renkleri odanın zemin döşemesi ile bağdaştırır iseniz estetik açıdan güzel bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Açık Renk Oturma Gruplarında Mavi

Açık Renk Oturma Gruplarında Mavi

Oturma odanızın ya da diğer odaların psikolojinizi sandığınızdan daha çok etkilediği bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Bu nedenle odalarınızda kullandığınız renk seçimini gelişigüzel değil düşünerek yapmanız yerinde olacaktır. İlk etapta sevdiğiniz açık renkleri bir arada toplayarak hangi rengin size daha çok huzur verdiğini saptayabilirsiniz. Sevdiğiniz renk eğer bir kobalt mavisi ise bu maviyi açık renk salon takımları için düşünebilirsiniz. Eğer koltuk ve kanepelerinizi mavi almak istemiyor iseniz odanızın duvarlarında bu rengi yansıtabilirsiniz.

Açık Renk Oturma Gruplarında Gri

Gri pek çok insanın koyu renk olarak ifade ettiği bir renk olabilir. Ancak durum bundan ibaret değildir. Grinin pek çok tonu açık renk koltuk modelleri için oldukça önemlidir. Açık gri ile tasarlanmış koltuklar grinin alt tonları ile kombine edilerek kusursuz bir oda yaratılabilmektedir. Açık gri mobilyalar granit grisi dolap ya da sehpa ile kombine edilebilmektedir. Beyaz da gri ile uyumlu bir renktir. Bu nedenle açık gri koltuk takımı beyaz aksesuarlar ile kullanılır ise odanın minimalist görünüme kavuşması saplanabilir.

Açık Renk Oturma Gruplarında Monokromatik

Salonunuzda oturur iken kendinizi huzurlu ve mutlu hissetmek ister iseniz koltuk ve kanepe seçiminizi ona uygun yapmanız gereklidir. Açık renk koltuk takımları üzerinde rahat bir şekilde kullanabileceğiniz monokromatik renkler, aynı rengin iki farklı tonunu ifade etmektedir. Örneğin koltuk takımınızda su yeşili kullanmak istediniz. Bu rengin farklı iki tonuna da koltuk takımında yer verir iseniz monokromatik bir koltuğa sahip olursunuz. Monokromatik görünüm sayesinde odanıza canlılık hissi katabilirsiniz.

Açık Renk Koltuk Takımında Krem Rengi

Oturma odanız için kullanmayı düşündüğünüz renklerden biri krem rengi ise bu rengi kombine edebilmek için beyazı düşünebilirsiniz. Krem rengi, pek çok renk ile kolay uyum sağlayan hafif bir renktir. Bu nedenle odanızın beyaz ve krem rengi şeklinde soluk görüneceğini düşünüyor iseniz daha gri tonları da tercih edebilirsiniz. Krem rengi ve grinin altın sarısı şerit geçişler ile süslendiği açık renk koltuk takımları özellikle geniş odaların vazgeçilmezi olacaktır.

Açık Renk Koltuk Takımlarında Beyaz

Açık renk koltuk takımı satın alma düşüncesinde iseniz bunu süt beyazı ya da kırık beyaz olarak tercih edebilirsiniz. Beyaz renk mobilyalar bir ortamda asaletin ve zarafetin göstergesidir. Beyaz satın alınan mobilyalar mavi ve gri ile rahatça kombin yapılabilmektedir. Özellikle salonuna modern bir hava katmak isteyen kişilerin beyaz ve gri olmak üzere iki renkli oturma grubu modellerinden birini seçmesi ideal olacaktır.

Açık Renk Kanepe Takımlarında Sarı
Açık Renk Kanepe Takımlarında Sarı

Açık Renk Kanepe Takımlarında Sarı

Eğer salonunuz istediğiniz kadar güneş almıyor ise bunu dekore eder iken aydınlık görünecek çalışmalar yapabilirsiniz. Evinize satın alacağınız kanepe ve koltuk modellerini açık renkler arasından seçmeniz sizin için oldukça yerinde olacaktır. Odanıza geçip oturduğunuzda içinizi karartacak renklerden uzak durmanız, içinizi aydınlatacak açık renklere yer vermeniz psikolojinize de iyi gelecektir. Örneğin sarıyı ana renk olarak değil de ara renk olarak kullanabilirseniz odanızın aydınlık düzeyini artırabilirsiniz. Sarıyı koltuk takımı kırlentleri ya da desenleri içinde de kullanabilirsiniz.

Açık Renk Koltuklarda Kontrast Renklerin Kullanımı

Açık renk koltuklarınız için seçmeyi planladığınız renkler arasında kontrast renkleri de bulundurabilirsiniz. Özellikle yazın ve ilkbaharın canlılığını odalarınıza taşımak istiyor iseniz yüksek kontrast renkler tam size göredir. Bu renkler arasından turuncuyu mavi ile kombine ederek odanıza ayrı bir aura katabilirsiniz. Ayrıca mor ve sarının farklı tonlarının da bir arada kullanımı odanıza ışıltı katacaktır. İki renkli oturma grupları arasında yaygın olarak kullanılan turkuaz ve kırmızı tonları da odanız için ideal bir seçim olabilir.

Bir cevap yazın