Blog

Koyu Renk Oturma Gruplarında Hangi Renkler Tercih Edilebilir?

Oturma odasının tasarımı yapılır iken dikkat edilecek noktalardan biri de mobilyalar ile ilgilidir. Mobilyaların modellerinden hangi renk olacağına kadar farklı pek çok seçenek mevcuttur. Mobilyaların renk seçiminde diğer ürünler ile olan renk kombinleri dikkate alınmalı ve ona göre hareket edilmelidir. Oturma gruplarının yer alacağı salondaki duvar renkleri ve salonun zemin rengi mobilyalara uyumlu olmalıdır. Tüm bunlara ek olarak odada yer alan masa, vazo, biblo gibi aksesuarların renginin de koyu renk oturma grupları üzerinde etkisi vardır. Bu yüzden birbirini boğacak renkler seçilmektense birbirini açacak ve odayı ferah gösterecek renkler tercih edilebilir.

Koyu Renk Oturma Grupları ile Naturel Renk Kullanımı

Evin en sık girip çıkılan alanı olan oturma odalarınızın tasarımı hem sizin hem de misafirlerinizin açısından dikkat edilmesi gereken alanlardan biridir. Bu nedenle oturma odası tasarımlarında renk geçişleri iyi yapılmalı ve alınan ürünler birbiri ile uyumlu olmalıdır. Dekorasyona başlarken ilk olarak koyu renk oturma grubu alındı ise sıra buna uygun aksesuarların alınmasına geçmektedir. Aksesuar seçimi odanın büyüklüğüne, odanın güneş görüp görmediğine, odanın tam olarak nasıl bir işleve sahip olduğuna bağlı şekilde değişmektedir. Eğer oda küçük ise koyu renk mobilyalar ile koyu renk aksesuarlar odanızı boğacaktır. Bu nedenle beyaz gibi daha naturel renklere yer vermek oldukça yerinde olacaktır.

Koyu Renk Oturma Grupları ile Nötr Renk Kullanımı

Koyu Renk Oturma Grupları ile Nötr Renk Kullanımı

Yukarda da anlattığımız faktörlere bağlı olarak oda için aksesuar seçiminize dikkat etmenizde yarar var. Sahip olduğunuz koyu renk oturma odası takımınızı içinize rahatlık verecek şekilde kombine eder iseniz çok daha iyi olacaktır. Odanızda sıcak ve enerji dolu bir atmosfer yaratma ister iseniz koyu renkler ile nötr renkleri bir araya getirebilirsiniz. Bu sayede sıcak renkler ve soğuk renkler dengede olacaktır. Gir gibi nötr renklerin bir arada kullanılması mekanlarınıza ve odalarınıza ayrı bir şıklık kazandıracaktır.

Koyu Renk Oturma Grupları ile Parlak Renk Kullanımı

Bu başlık özellikle oturma odasının yönü kuzey tarafa bakan kişiler için önem ifade etmektedir. Oturma odanız güneş görmüyor ise odanız için satın aldığınız koyu renk salon takımları için fedakârlık yapmaz zorunda değilsiniz. Bu takımları doğru ürünler ile yerinde bir şekilde kombine ederek odanızın kuzeye bakma yönünde değişiklik yaratabilirsiniz. Odaya yapay güneş etkisi getirmek için sarı renginin parlak görüntüsünden yararlanabilirsiniz. Geniş odalar için beyaz ile bir arada kullanılabilen sarı, oldukça ferah bir alan yaratmaktadır. En az sarı kadar önem arz eden parlak renklerden biri de beyazdır. Yapılan dekorasyon fikri ne olursa olsun beyaz daima ortamın boğuculuğunu engelleyen bir faktördür.

Koyu Renk Oturma Gruplarında Durgun Renk Kullanımı

Eğer gri renkli koltuk takımları satın aldı iseniz ve bunu oturma odanızda durgun renkler ile kombine etmek istiyor iseniz 60 30 10 olarak bilinen formülden yararlanabilirsiniz. 60 30 10 formülü üç temel rengin bir arada bulunduğu renk uyumunu göstermektedir. Bu formüle göre odanıza uygulamanız için üç temel renk seçmeniz gerekmektedir. Seçilen üç rengin iki tanesi oturma grubuna yakın olmalı bir tanesi de durgun bir renk olmalıdır. Birbirine yakın olan iki rengin açık olanı odanın duvarlarında kullanılır iken koyu olanı mobilyalar için düşünülmektedir. Mavi gibi durgun renkler ise odadaki aksesuarlar üzerinde etkilidir.

Koyu Renk Oturma Gruplarında Kontrast Renk Kullanımı

Koyu Renk Oturma Gruplarında Kontrast Renk Kullanımı

Oturma odası için satın aldığınız koyu renk koltuk ve kanepelerinizi kontrast renkler ile kombine edebilirsiniz. Koltuk takımınızın yanına kızıl tonlarında kontrast renklere sahip aksesuarlar kullanabilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus kullanılan kontrast renklerin tek bir ton olmaması gerektiğidir. Rengin birden fazla tonunu oda içinde barındırır iseniz çok daha iyi bir kalite elde edebilirsiniz.

Koyu Renk Oturma Gruplarında Benzer Renkler

Renk yelpazesine göre yan yana düşen bazı renkler mevcuttur. Benzer renkler salon oturma gruplarında dengeli bir kombinasyon yaratmaktadır. Koyu renk oturma kanepe ve koltuk için mat gri ve mat siyahın bir arada kullanımı, gözü yormayan aynı zamanda da odaya şıklık katan bir kombinasyon meydana getirecektir.

Bir cevap yazın