lüks mobilyalar
Blog

Hayran Bırakan Lüks Mobilyalar Nasıl Seçilir? 

Günün yorgunluğunu geride bırakıp evinize girdiğiniz anda lüks mobilyalar ile zarafet ve ihtişamın sizi sarmasını isteyebilirsiniz.  Özgün ve ince zevkleriniz ile dekore edilmiş salonunuzda vakit geçirmek tüm stresinizi alacak sizi ferahlatacaktır.  

Özel dokunuşlar ile tasarlanmış misafir odanızda gösterişli, şık aynı zamanda zarif tercihlerinizle konuklarınızı ağırlayabilirsiniz. Kendinizi en iyi ifade etme şekliniz, evinizde kullandığınız ettiğiniz renkler, dokular, lüks mobilyalar ve aksesuarla mümkün. 

Sade şıklık veya gösterişli döşemelerle zevkinizi tüm sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Öncelikle karar vermeniz gereken imajınıza uygun dekorasyon seçimidir.  

lüks mobilyalar

Tarzımızı Yansıtan Lüks Mobilyalar Nasıl Seçilir? 

Kaliteli mobilyalar özel tasarımlı, ince işçilikli üretilip belirli standartların üstünde ve değerlidir. Lüks mobilyalar arasından tercih yaparken önce evinizin tarzına uygun sizi yansıtan modellere göz gezdirmelisiniz.   

  • Karakterinizi yansıtan marka mobilyalar, 
  • Klasik mobilya, 
  • Art deco, 
  • Dömi, 
  • Avangart, 
  • Minimal, 
  • Retro, gibi konseptlerden evinizin havasına uygun tercihte bulunabilir veya stili tamamen değiştirmek için tüm mobilya ve dekorasyonu yenileyebilirsiniz. 

Konseptinize karar verdikten sonra lüks aksesuarlarla zevkinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Şık mermer sehpalar, gösterişli aynalar, ferah aydınlatmalar ile dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. 

Evinize konseptinize ve tarzınıza uygun mobilya alırken gösterişi yansıtmasının yanında konforlu ve rahat olmasına da dikkat etmelisiniz. Böylece uzun yıllar içinize sinerek kullanabilirsiniz. 

lüks mobilyalar

Lüks Mobilyalar Nasıl Tasarlanır? 

Lüks mobilyalarınızın göz alıcı, zarif detaylarla bezenmiş ve konforlu olması gerekmektedir. İnce detaylarıyla üst segmentte bulunan lüks mobilyalar kalitesi ve şık duruşuyla yaşam alanlarınızda dikkat çekmelidir. 

Göz alıcı lüks mobilyalar özel boyalar ile tasarım renkler oluşturularak boyanır ve kaliteli lake cilaları sayesinde ihtişamlı görünürler. Metal, deri gibi ince detay işçilikleriyle evinizi daha modern ve havalı kılar. Görkemli koltuk takımlarında döşemeler üst kalite kadife kumaşlardan kullanılıp birbirleriyle kombin yapılabilecek şıklıkta ve renklerde tasarlanır.  

  • Vizon, 
  • Gri 
  • Açık mavi 
  • Bej gibi renkler kolayca kombinleme yapmanıza yardımcı olur.  

Ana rengi belirledikten sonra ortama hareketlilik katmak için perdelerde, yastıklarda veya halılarda canlı renk geçişleri tercih edebilirsiniz. 

Titanyum kaplama metal ayrıntılar lüks mobilyalar üzerinde uygulandığında daha modern ve zarifbir görünüm oluşturur. Titanyum kaplamanın metal üzerine kaplama olanını tercih etmelisiniz. Titanyumun farklı alaşımlarla kaplama olması uzun ömürlülük açısından tercih edilmemektedir. 

Lüks Mobilya Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler? 

Satın alacağınız lüks mobilyalar hangi tarza olursa olsun kullanılan kumaşın, metalin ve cilanın kaliteli olması, uzun süre kullanım sağlaması bakımından önemlidir. 

Ayna, ahşap, metal, kumaş ve mermerin bir arada kullanıldığı lüks mobilyalar, istenilen materyalin öne çıkarılması için farklı tasarlanabilir. Öncelikle hangi materyali ön plana çıkarmak istediğinize odaklanmalısınız.  

  • Masanızda mermerin ön planda olması için arka planda ayakların ahşap, sandalyelerin döşeme kumaşının kaliteli soft renk kumaştan seçilmiş olması yemek masanızı havalı kılacaktır.  
  • Konsolda aynanın ön planda olabilmesi için ön yüzeylerin ayna kaplı, kenar detayların titanyum kaplama ve ayakların ahşap dizayn edilmesiyle çarpıcı bir hava yakalayabilirsiniz. 

Odanın doğru ışıklandırılması lüks eşyalarınızı daha ihtişamlı görünmesini sağlar. Doğru yerlere konumlandırılmış aydınlatmalar, gün ışığı renginde ve odanın büyüklüğüne göre ayarlanabilir parlaklıkta olması ile lüks mobilyalar daha çekici görünecektir. 

Yemek takımızın rengi koyu ise koltuk takımınızın rengini açık seçmelisiniz. Böylece ortamın boğucu olmasını engelleyip lüks ve ihtişamlı mobilyalarınızı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Yemek masasının metal ayaklı olması ortama lüks bir ışıltı katar. Aynalar her zaman ortama derinlik kazandırır. Karanlık olduğu düşündüğünüz alana ayna kaplama yapabilirsiniz. Aydınlatmalarla aynaları bir arada kullanmak karanlık köşeleri canlandırabilir. 

Lüks Mobilyalarla Dekorasyon 

Zarif ve alımlı detaylarla, geometrik desenleri bir arada kullanarak yaşam alanlarına farklı ve gösterişli bir atmosfer katabilirsiniz. Geometrik şekilleri desenlerle harmanladıktan sonra, sehpa, aydınlatma halı, minderler ve aksesuarlarda kullanarak stilin devamlılığı sağlayabilirsiniz. Lüks mobilyalar aksesuarlarla bir bütün oluşturduğunda daha gösterişli durmaktadır. 

  • Kare veya dikdörtgen desenler lüks mobilyalar ile aksesuarlarda geçişli olarak dekore edildiğinde modern ve şık ve elegan bir duruş sergiler. 
  • Daire, oval yada elips şekli koltuk döşemesinde, halılarda ve perdelerde aydınlatmada ve koltuk minderlerinde kullanımı ise zarif, alımlı ve yumuşak bir hava katar. 
  • Sofistike tarzdan hoşlanıyorsanız, perde ve halılarınızda iç içe geçmiş kare, daire gibi geometrik desenleri düz desenli koltuk takımlarıyla kombinleyebilirsiniz. Ya da tam tersi bir ol izleyerek düz ve soft renklerde perde, halı veya minderleri; karışık renk ve desenli döşeme ile kaplanmış lüks mobilyalar ile uygulayıp farklı bir hava yaratabilirsiniz.

Kişiliğinizi yansıtan mobilya konseptinin lüks olabilmesi için üretimde her adımının özenle yapılması gerekir. Döşemede kullanılan kumaşların renkleri ve parlaklıklarıyla kendini gösterebilmelidir.  Kumaşa dokunduğunuzda kalitesini hissedebilmelisiniz.  

Dekorasyonu tamamlamak için kullanılan objelerin hepsinin parlak ya da ihtişamlı olması göz yorucu olabilir. Dengeyi sağlamak adına kullanılacak tüm nesnelerin birbirini tamamlaması için doğru renk ve boyutlarda seçilmesi gerekir. Lüks mobilyalar, fazla gösterişli lüks objelerle bir arada kullanılmamalıdır.  

Bir cevap yazın