modern dekorasyon fikirleri
Blog

Sofistike Sevenler İçin Modern Dekorasyon Fikirleri 

Yaratıcı ve özgün fikirlerin havada uçuştuğu sofistike tarzı modern dekorasyon fikirleri üretmek son derece zevklidir. Evinizin her odasında herhangi bir renk ve desen sınırlaması olmaksızın hayal gücünüzle gösterişli bir hava yaratabilirsiniz. Sofistike kelimesi Fransızca bir sözcüktür. Türkçe kelime anlamı ise “karmaşık olan, özel, gelişmiş” şeklinde uyarlanabilir. Moda dünyasında sofistike kelimesi; karışık kumaşları veya desenleri harmanlayıp zevkli bir dışa vurumu simgeler. Sofistike anlayışının temel prensibi karışım ve özgünlüktür. 

  • Farklı tarz objelerin yan yana konumlandırılması,  
  • Geometrik desenlerin cümbüşü,  
  • Çeşitli dokulardaki deri, kadife veya saten gibi kumaşların aynı parçada kullanılması, 
  • Gold, silver ve bronz karışımları ve 
  • Tezat renklerin aynı duvarda veya nesnelerde birlikte kullanımı sofistike tarzının modern dekorasyon fikirleri ile dışa yansıtılması şeklinde kullanılabilir.  

Ayrıca geleneksel desenler ile modern desenlerin bir arada kombine edildiğine de çokça rastlarsınız. 

Evinizde sofistike bir hava oluşturmak istediğinizde modern ve klasik parçaları bir arada kullanarak değişik tarzlar oluşturabiliriz. Ayna detaylı gösterişli ve elegan bir konsol ile vintage koltuk takımını aynı salon içerisinde konumlandırabilirsiniz.  

Kadife kumaştan lüks koltuk takımlarınıza deri veya metal şeritli minderleri koyduğunuzda hem gösterişli bir hava yaratırsınız, hem de sofistike ruhunuzu dışa yansıtırsınız. Hayal gücünün bir sınırı olmadığı gibi bu tarzında bir sınırı yoktur. Modern dekorasyon fikirleri ile tamamen kendi zevkinize ve iç dünyanıza bağlı olarak kombinlemeler yapabilirsiniz. 

modern dekorasyon fikirleri

Modern Desenlerin Kombinasyonu  

Zarif ve estetik yönünüzü dışa vurmak istediğinizde geometrik desenler imdadınıza yetişir. Lüks mobilyalarda ve objelerde dekorasyon fikirleri olarak geometrik desenlere çoğu zaman başvurulur. Çok yönlü parçalarla alışılmışın dışında desenler bir arada özel bir stil oluşturulabilir.  

  • Daire mermer şeklinde sehpanız ile kare figürlü aynalı objeler kullanarak geçişler yapılabilir.  
  • İç içe geçmiş geometrik desenli açık mavi perdeler ile geleneksel desenli kırmızı ton ağırlıklı halıyı kombinleyebilirsiniz.  
  • Modern sade bir salonu abartılı büyük taşlı avizeler veya apliklerle bir anda gösterişli bir alana çevirebilirsiniz. 
  • Işıltılı modern perdelerinizle sade tonlarda duvar kağıtlarıylaevinizde değişik bir stil katabilirsiniz. 
  • Ahşap TV ünitenizin üzerine mermer yada doğal taştan yapılmış objelerle tarzınızı tamamlayabilirsiniz. 

Çok karmaşık gibi gözükse de doğru kombinlemelerle lüks eşyalarınızı daha görkemli kılabilirsiniz. Burada ufak bir ipucu; modern dekorasyon fikirleri üretirken patlatmak istediğiniz renk veya deseni her parçada değil, tekbir parçada kullanmanız olacaktır. 

modern dekorasyon fikirleri

Sofistike Koltuklar 

Eve adımımızı atar atmaz dinlenmek için ilk önce koltuklarımıza yöneliriz. Şık ve rahat bir koltuk hem ev halkının hem de evimizde ağırladığımız misafirlerimizin gözüne hitap eder. Koltuk kolu yanlarına, ayaklarına, minderlerine, döşemesine göre özgünlük yaratmak için farklı obje ve desen kumaşları bir arada dizayn yapabilirsiniz. 

  • Klasik koltuk modern kaliteli bir kumaşla bambaşka bir ihtişama kavuşabilir. 
  • Sade hatlı abartısız koltuk takımınıza renkli, desenli minderler ve kadife veya saten kumaşlı şallarla hareketlilik kazandırabilirsiniz.  
  • Salonunuzda star parçanız koltuk takımları ise farklı kumaşları bir arada kullanarak koltuklarınıza ihtişam katabilirsiniz. Lüks deri kaplama koltuklarınıza saten yastıklar hava katacaktır. 
  • Metal ayaklı berjerleri ekose desenli bir döşeme ile kaplayarak stil farklılığı yaratabilirsiniz. 
  • Geometrik desenli koltuk takımlarınızı düz renk ama farklı dokuda kumaşla döşenmiş berjerle salonunuzda modern ve gösterişli bir tarz yaratabilirsiniz. 

Koltuklarda sofistike tarzını ön plana vurgulamak için oldukça çok yöntem vardır. Sizlerde kendi yansımalarınızla çok daha farklı modern dekorasyon fikirleri oluşturabilirsiniz. 

Salonlarda Sofistike Geçişler 

Modern ve gösterişli salonların vazgeçilmezi yemek odası takımları sandalye, masa ve konsol parçalarından oluşmaktadır. Birbirleri ile uyumlu doku, renk ve tasarımda üretilen bu takımlara hayal gücünüzle farklı dokunuşlar ekleyebilirsiniz. Lüks üretilen yemek takımları en kaliteli malzemelerle tasarlanmıştır. Mermer masa, gümüş ayaklı sandalyeler, metal ayrıntılı konsollara modern dekorasyon fikirleri katarak daha dikkat çekici karışım tarzlar yakalayabilirsiniz. 

  • Mermer masanızın ayaklarını gold veya silver kaplama tercih edebilirsiniz. 
  • Mermer masanızın üzerine konumlandıracağınız ahşap veya bambu objeler mermerin doğallığına katkı sağlar. Aynı zamanda mermerin soğukluğunu ahşabın sıcaklığı ile nötürleyebilirsiniz. 
  • Cam objeler, tüm lüks mobilyalara zarafetini ve saflığını katar. Metal şerit detaylı konsolunuz cam veya aynalı dekorasyon nesneleriyle bambaşka imaj geçişi yapabilir. 
  • Kadife kumaşlı yemek takımı sandalyelerinin arka kısımlarına ve kumaş kenarlarına metal şerit geçişleri kullanılarak lüksün ve zerafetin vurgusu yeniden ortaya çıkar. 

Salonunuzda modern dekorasyon fikirleri ile sofistike tarzlar yaratmanın bir çok yolu vardır. Evinize aldığınız tüm lüks modern tasarımlı mobilyalarınız yaratıcılık ve özgün dokunuşlarınız sayesinde sıra dışı ve ihtişamlı bir havaya girecektir. Klasik, minimal, retro, art deco, avangart veya modern lüks tarzlarını uyum içinde birbirleriyle harmanlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise bir star parçanız olması ve diğer objelerin onu tamamlamasıdır. 

Evinizin Tümünde Modern Sofistike Geçişler 

Sadece salon ya da yemek odasında değil, evinizin girişinden itibaren tarzınızı hissettirmelisiniz. Evinizin girişi sizin ve misafirlerinizin ilk karşılaştığı alandır. Girişlerde modern dekorasyon fikirleri kullanarak kapıyı ilk açtığınızda havanızı herkese yansıtabilirsiniz. Açık renk duvarlar, açık renk mermer zemininize koyu renk bir halı serebilirsiniz. Mermer zeminin üzerine metal ayaklı bir dresuar ile üzerine konumlandırdığınız ayna sofistike havanızı evinizin girişinde de yansıtacaktır. 

Bir cevap yazın