Blog

Modern Tasarım Mobilyalar İle Evde Dekoratif Dönüşüm Nasıl Yapılır? 

Modern tasarım mobilyalar, şık, rahat ve sofistike modellerdir. Çoğu kişi modern tasarımı, konforu ve işlevselliğinden dolayı tercih etmektedir. Zarifliğin ve estetiğin ön plana çıktığı modern mobilyaların olduğu ortamda vakit geçirmeyi sizde seveceksiniz. Modern çizgileri kullanarak evinizde dekoratif dönüşümler yapacaksanız bu yazımız tam sizde göredir. 

Modern tasarım mobilyalar

Modern Dekorasyon Sırları Nedir? 

Evinizin dekorasyonunu değiştiriyorsanız veya yeni evinize taşınıyorsanız modern tarzı seçebilirsiniz. Modern tarzda dekorasyon yaparken şıklık ve sadelik haricinde aslında önemli olan bir nokta vardır. Bu nokta şudur: Modern bir dekorasyonda her yönden denge kurmak çok önemlidir. Modern dekorasyon sırları aşağıda sıralanmıştır: 

  • Mobilyalar ve diğer tüm eşyalar arasında renk ve tarz bakımından denge sağlamak 
  • Şık, basit, fonksiyonel mobilyalar ve eşyalar 
  • Modern tarzın diğer tarzlarla kombin edilebilir 
  • Dekorasyonda çizgiler nettir 
  • Modern tarzda pastel renklerde kullanılır. Nötr renkler de kullanılmaktadır. 
  • Köşeli, oval koltuk takımları kullanmak 
  • Modern tarzda deri, ahşap ve metallerin kullanılması 
  • Depolama alanlarının fazla olması 
  • Tablolar ve nostaljik aksesuarların kullanılması 
  • Dekorasyonda doğallıktan yararlanmak güzel bir fikirdir. Örneğin; güneş ışığından yararlanmak ve dekorasyonda bitki kullanılması 

Modern tasarım mobilyalar

Dekoratif Dönüşümlere Öneriler 

Evde dekoratif dönüşüm örnekleri vererek modern tarzda ev dekorasyonu hakkında fikirler sunabiliriz. Koltuk takımlarında bulunan dekoratif yastıkların rengine uygun aksesuar kullanarak, dekorasyonunda farklı bir hava oluşturabilirsiniz. Açık renkli koltuk takımlarını kullanacaksanız, duvarınızı koyu renge boyamalısınız. Koyu renkli duvarlarınız üzerine monte edeceğiniz açık renkli tablolar mükemmel bir uyum sağlayacaktır. Böyle bir kontrast yaratmak modern bir tarzın doğuşuna neden olacaktır. Ev dekorasyonu yaparken mobilyalarınızı ve eşyalarınızı kaliteli ve sağlıklı malzemelerden yapılmış seçmelisiniz. Modern tasarım mobilyalar ile uyumlu kitaplıklar salonunuzda entelektüel bir ortam oluşturacaktır. Böylece salonunuzda boş kalan duvarı kitaplıkla tamamlayarak hoş bir görüntü oluşturursunuz. Salonunuz küçükse geniş görülmesi için bazı dekoratif hileler yapabilirsiniz. Bunlardan biri dekoratif şık aynalar kullanmaktır. Göz alıcı aynalar sayesinde küçük salonunuza gün ışığı daha fazla girecektir. Modern tarz ortamlarda gün ışığından faydalanmak istenilen bir şeydir. 

Modern ve İşlevsel TV Üniteleri 

Modern tasarım mobilyalar arasında ceviz ağacından yapılmış TV üniteleri çok şık mobilyalardır. Göz alıcı tasarlanmış çekmeceleri ve metal ayakları ile evinizin başköşesine konulacak tasarımlardır. Ceviz TV üniteleri gayet kaliteli olduğundan uzun yıllar severek kullanacağınız işlevsel mobilyalardır. Salonunuzda işlemeli ve zarif üniteler kullanmak isterseniz bu model tam size göredir. Nepal TV ünitesi, manila TV ünitesi, napoli TV ünitesi ceviz kaplama ünitelere örnek verilebilir. Salonunuz için düşünebileceğiniz farklı renklerde ünitelerde bulunmaktadır. Belgrad TV ünitesi, Prag TV ünitesi, sidney TV ünitesi siyah renkte ünitelere sahip tasarımlardır. Yine beyaz renkte TV üniteleri şık çekmeceleri ve metal ayakları ile tercih edebileceğiniz modellerdir. Modern dekorasyon sırları içinde TV üniteleri için söylenecek fikirlerden bazıları şunlardır: 

  • TV ünitelerinin renk bakımından koltuk takımı ile uyum yakalaması çok önemlidir. 
  • Kullanacağınız TV ünitesinin LCD televizyonunuzun modelini ve rengini en göz alıcı şekilde yansıtması gerekmektedir. 
  • Ünitelerin depolama alanlarının yeterli olması gerekir. 
  • TV üniteleri metal ayakları ve şık kulplarıyla ortamınızın modern havasına katkısı büyük olacaktır. 
  • Gümüş renkteki üniteler asil ve şık bir salon ortamında kullanılmalıdır. 
  • TV ünitelerinin leke tutmaz malzemelerden yapılması gerekir. Ayrıca kullanılan boya sağlığa zararlı olmamalıdır. 
  • Ünite mobilyalar uygun fiyata olmalı ve dayanıklı bir gövdeye sahip olmalıdır. 

Modern Renk Tercihleri 

Evinize dekorasyon yaptığınızda sizin tarzınızı en iyi yansıtacak ve sevdiğiniz renkleri belirlemelisiniz. İlk önce büyük mobilyaları sevdiğiniz ve görmekten hoşlandığınız renklerden tercih edebilirsiniz. Modern tasarım mobilyalar için açık renk tercihi yaptıysanız, koyu renkte aksesuarlar kullanabilirsiniz. Ayrıca salonunuzda kullanacağınız perdeler tek renk olmalıdır. Eğer perdelerde tek renk sevmiyorsanız, son dönemlerde moda olan geometrik şekilli perdeler tercih edebilirsiniz. Salonunuzda duvar renkleri çok önemlidir. Duvarlarınıza duvar kâğıdı kullanabilirsiniz. Duvar kâğıdı salonunuza canlılık ve şık bir hava katacaktır. Salonunuzun zemin rengi mobilyaların şıklığını ve görselliğini en iyi şekilde yansıtacak uyumlu bir renk olmalıdır. Salonunuzda zemini mermer ve granit ile döşeyebilirsiniz. Kullanacağınız mobilyayla uyumlu olmak şartıyla ahşap zeminde bir alternatiftir. 

Fonksiyonel Modern Sehpalar  

Modern tasarım mobilyalar içinde olan sehpalar dekoratif ve fonksiyonlu bir eşyadır. Misafirleriniz geldiğinde çay ve kahvenizi koyduğunuz yer sehpalardır. Sehpalar üzerine birçok eşyanın konduğu alan olduğu gibi dekorasyon tarzını da yansıtan önemli bir detaydır. Orta sehpanın üzerini hiçbir zaman boş bırakmazsınız. Dekorasyon yaparken sehpanın üzerine hangi aksesuarları koyacağınızı düşünürsünüz. Modern orta sehpanız üzerine biblo, mumluk, süs eşyalar gibi aksesuarlar kullanabilirsiniz. Bu aksesuarlar modern tarzın sadeliğini ve basitliğini yansıtacak şekilde karmaşık olmamalıdır. Evde dekoratif dönüşüm için orta sehpada kullanılacak aksesuarlar yuvarlak, oval ve sade formlar olmalıdır. Yuvarlak vazolar, mermerden yapılmış mumluklar ve taş saksılar orta sehpada çok şık duracaktır. Ayrıca küçük saksıda bitkiler orta sehpada konumlandırılabilir. Böylece salonda doğal ve zarif bir hava oluşturulmuş olur. 

Bir cevap yazın