Lüks dekorasyon önerileri
Blog

Evinize Saray Asaletine Taşıyan Lüks Dekorasyon Önerileri 

Lüks dekorasyon önerileri yazacağımız bu yazımızda, eviniz için seçeceğiniz mobilyanın göz alıcı, şık ve dayanıklı olması en önemli noktalardan biridir. Tüm eşyaların lüks olması dekorasyonu boğabilir. Evinizde dekorasyon yaparken kullanılacak tüm eşyaların birbirini tamamlaması ve bütünsel olarak lüksü vurgulaması gerekir.  

Lüks dekorasyon önerileri

Lüks Dekorasyon Fikirleri Nelerdir? 

Evinizde göz alıcı ve ışıltılı bir ortam oluşturmak istiyorsanız kendi tarzınızı yansıtacak seçimler yapabilirsiniz. Kendi lüks tarzınızı oluştururken aşağıdaki fikirlerden yararlanabilirsiniz: 

  • Evinizi yeniliyorsanız ilk önce kullanılmayacak mobilya ve eşyaları kaldırmalısınız. Böylece ortamdaki gereksiz eşyaların oluşturacağı kalabalık görüntüden kurtulursunuz. İhtişamlı ve şık mobilyanız bu ortamda daha dikkat çekecektir. 
  • Lüks dekorasyon sırları içinde şunu bilmek gerekir: Ortamın ışıltılı olması ve lüksün cazibesini vurgulaması önemlidir. Doğru yerlerde ve gerektiği parlaklıkta aydınlatma kullanmak gerekir. Böylece mobilyalarınız ve tüm lüks eşyalarınız daha dikkat çekici duracaktır. 
  • Lüks mobilyalarınıza uygun duvar ve zemin rengini seçmelisiniz. Koltuk takımlarınızın rengi ile duvar ve zemin rengi birbirine çok yakın olursa ortamda boğuk bir görüntü oluşturursunuz. Koltuk takımlarının gösterişli ve şık yönünü söndürürsünüz. Koltuk takımlarınızın rengi ile duvar ve zemin rengi gözü rahatsız edecek zıtlıkta renklere de sahip olmamalıdır. Lüksten uzak imaj çizen bir ortam yaratmış olursunuz. Bunlar yerine koltuk takımınız ile duvar ve zemin renginin birbiriyle uyumlu tonlarda seçilmesi gerekir. Veya zıt renklerin uyumlu olanları tercih edilip dekorasyon yapılmalıdır. 
  • Lüks dekorasyon önerileri arasında şık, zarif ve ışıltılı aksesuar seçimi bulunmaktadır. Salonunuz veya oturma odanız için doğru aksesuar seçimi yapmak eşyalar arasında uyumlu geçiş yapmanızı sağlayacaktır. Aksesuarların ihtişamı mobilyaların gösterişli duruşundan daha dikkat çekici olmamalıdır. Lüks bir ortamda en dikkat çekici unsurlar mobilyalar olmalıdır. 

Lüks dekorasyon önerileri

Tarzınızı Yansıtan Lüks Mobilya Seçimi 

Evinize lüks ve gösterişli mobilyalar alırken tarzınızı ve zevkinizi yansıtan tasarımlar olmasına dikkat ediniz. Böylece mobilyalarınızı içinize sinerek ve severek kullanacaksınız. Dekorasyon için konforunuzdan ve rahatınızdan vazgeçmemelisiniz. Evinizde yapacağınız göz alıcı dekorasyon konforlu olmalıdır. Yaşam alanınızda en rahat edecek şekilde yaşamalısınız. Lüks dekorasyon önerileri yaparken şunu söyleyebiliriz: Salon mobilyalarının, oturma odası takımının, yemek odası takımının, TV ünitesinin, yatak odası takımının en rahat edeceğiniz şekilde olmasına önem vermelisiniz. Salonunuza lüks mobilyalar alırken alanın boyutuna dikkat etmelisiniz. Küçük bir salona büyük ve ihtişamlı mobilyalar almak hoş olmayan bir kalabalık görüntüye neden olur. Ayrıca küçük salonunuzda hareket alanınızı kısıtlamış olursunuz. Büyük bir salona küçük lüks mobilyalar almak, salonda boş yerlerin kalmasına neden olacaktır. Ayrıca görsel olarak uyumsuz bir hava oluşacaktır. O yüzden dekorasyon yaparken yaşam alanlarınızın boyutu ile göz alıcı olan mobilyalarınızın boyutu orantılı olmalıdır. 

Lüks Yemek Odası Masası 

Lüks dekorasyon önerileri arasında şık yemek masası modellerinden bahsetmek gerekir. Salonunuzun boyutuna ve konseptine uygun birbirinden farklı boylarda ve modellerde lüks masalar seçebilirsiniz. 

Ceviz mobilyadan yapılmış masalar lüks salonunuza çok yakışacaktır. Salonunuzda açık renkli koltuk takımınız varsa siyah renkte yemek masası tercih edebilirsiniz. Veya koltuk takımınız koyu renk ise beyaz renkte lüks bir yemek masası tercih etmeniz yerinde olacaktır. Yemek masaları içinde metal ayaklı olanlar lüks ortamın ışıltısına ışıltı katacak tasarımlar barındırmaktadır. Uygun tasarımlı lüks sandalyelerle salonunuzda muhteşem bir görüntü oluşacaktır. Lüks yemek masaları gold renkli metal ayaklara sahip modellerden de oluşmaktadır. Ayrıca ahşap ayaklı yemek masası modelleri, lüksü ve klasik tarzı seviyorsanız güzel bir seçenek olacaktır. 

Lüks Tasarımlı Sandalyeler 

Lüks dekorasyon önerileri arasında çeşitli modelleriyle yemek masasına uyum sağlayan lüks tasarımlı sandalyelerden bahsedebiliriz. Kaliteli malzemelerden yapılmış bu sandalyelerin kullanımı rahattır. Lüks yemek masasına kapitoneli lüks sandalyeler çok yakışacaktır. Yine kadife kumaştan yapılmış şık ve göz alıcı sandalyeler günlük kullanım için gayet rahat seçeneklerdir. Ayrıca kaliteli kumaştan yapılmış farklı desenli sandalyeler yaşam alanlarınızda kullanabileceğiniz lüks tasarımlardır. Sandalyelerin kumaşlarının leke tutmaz ve kolay temizlenir türden olması önemlidir. Bazı lüks sandalyelerin ayakları metal detaylarıyla ışıltılı ve göz alıcı durmaktadır. Trend olan kumaşlarla tasarlanmış bazı şık sandalyelerinde ayakları ahşaptan yapılmıştır. 

Dekorasyonda Farklı Öneriler 

Lüks dekorasyon önerileri arasında sizlerin evinizi yegâne özellikte kılacak farklı öneriler sunmak istiyoruz: 

  • Koltuk takımlarınız ihtişamlı ve desenliyse tek renk ve sade perde ve halı seçmelisiniz. Çünkü lüks dekorasyonda koltuk takımlarınız göz önünde olmalıdır. 
  • Doğru bir perde seçimi yaşam alanınızın tüm havasını mükemmel yapar. 
  • Lüks salonunuzda antika ve vintage dekoratif eşyalara yer verebilirsiniz. 
  • Lüks yemek masası üzerinde veya şık orta sehpa üzerinde geniş dekoratif tabaklar kullanabilirsiniz. 
  • Salonunuzun duvarı açık renkli ise çerçevesi koyu büyük tablolar asabilirsiniz. 

Son olarak da dekorasyon sırları arasında lüks salonunuzda tavana asılı şamdan kullanmanızı tavsiye edebiliriz. Ayrıca lüks ortamınıza modern bir hava katmak istiyorsanız geometrik şekilli ahşap avize seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Eviniz için ışıklandırma yaparken her alan için uyumlu aydınlatma kullanmalısınız. 

Bir cevap yazın