lüks dekorasyon
Blog

Lüks Dekorasyon Oluşturmanın 5 Kilit Noktası

Evlerde hakim olan görüntü, her birey için farklı bir anlam ifade eder. Evlerinin daha gösterişli bir imaja sahip olmasını isteyen kişiler tarafından tercih edilen lüks dekorasyon, bu süreç içerisinde kullanılacak mobilyalar ve dekorasyon tüyoları ile çeşitli inceliklere sahiptir.

Mobilyaların kilit nokta olduğu bu dekorasyon stiliyle evlerde daha canlı ve enerjik bir görüntü yakalanır. İlgi çekici parçaların tamamlayıcı olarak tercih edildiği bu dekorasyon stili için gelin birkaç ipucunu birlikte inceleyelim.

lüks dekorasyon

Lüks Dekorasyonun Kilit Noktaları

Evinizde gerçek manada lüks dekorasyon oluşturabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunur. Parça seçimleri, mobilyaları yerleştirme biçimi, ortama hakim renk gibi çeşitli kıstasların söz konusu olduğu bu incelikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Evinizin giriş kısmından itibaren gösterişi yakalayın. Evinizin kimliği hakkında ilk izlenimi yaratacak bu alanlara evin geri kalan kısmı gibi özen gösterin.
  • Yatak odanızda gösterişli yatak başlıklarını tercih edin. Evinizin lüks görüntüsünün yatak odasında da devam etmesini sağlayın.
  • Gösterişli avizeler lüks dekorasyonun olmazsa olmazıdır. Özellikle misafir ağırlayacağınız alanların başında gelen salonda, avizenizin gösterişli olmasına özen gösterin.
  • Kendi zevkinize göre bir tasarım anlayışı oluşturun. Kimi zaman lüksün çok fazla eşya barındıracağı gibi bir düşünce söz konusudur. Ancak evinizde minimal bir tutum ile gösterişli ve lüks bir dekorasyon yaratabilirsiniz.
  • Sade, aydınlık ve ferah odalarınıza, değerli parçalarla lüks bir dokunuş yapın. Ortamı hareketlendiren parçaların, gösterişli olmasına özen gösterin.

Lüks Bir Tasarım İçin En Baştan Başlayın

Evinizin modern ve lüks bir görünümde olması için giriş kısmından başlayarak bir tasarım düzeni oluşturabilirsiniz. Girişte kullanacağınız dresuar gibi aksesuarlar evinizin daha havalı ve lüks bir görünüme sahip olmasını sağlar. Evinizin kimliğini giriş kısmından yansıtmak, lüks görünüm için anahtar noktadır. Lüks eşyaların yanı sıra giriş kısmında kullanacağınız aksesuar ve çiçeklerle lüks dekorasyon fikrinizi tamamlayabilir, ihtişamlı bir girişle evinizin kapılarını açabilirsiniz. Evinizin iç mekan tasarımını yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bütün odaların uyum içerisinde aynı ihtişamı sergiliyor olmasıdır. Bu nedenle evinizin giriş kısmını es geçmeden, lüks görünüme sahip olmasına özen göstererek evinizin kimliğinin bir bütün olmasını sağlayabilirsiniz. Giriş kısmında kullanacağınız lüks vazolar içerisinde yer alan çiçekler, giriş kısmında yapacağınız anlamlı ve estetik bir dokunuştur.

Gösterişli Mobilyalarla Tasarımınızı Bütünleştirin

Lüks bir ev tasarımı istiyorsanız eğer bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta mobilyalardır. Tercih edeceğiniz gösterişli mobilyaların zevkinize uygun olarak seçilmesi halinde, ev içerisinde bir bütünlük sağlayabilirsiniz. Yatak odası, mutfak ve salon başta olmak üzere tercih edeceğiniz eşyalar büyük parçalar olacaktır. Bu parçaların seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, eşyaların üretilmiş oldukları malzemeler ve renklerdir. Ev içerisinde bir bütünlük oluşturmak adına renk konusunda bir konsept belirleyebilir; lüks dekorasyon fikrinizi bu renk üzerinden devam ettirebilirsiniz. Odalarınızın kimliğini belirleyecek ve bu odalarda hakimiyet kuracak olan eşyalar için yatırım yapmalısınız. Büyük eşyalara yapacağınız yatırım odalarınızın daha lüks ve gösterişli bir görünüm kazanmasını sağlar.

Aksesuarlarla Evinizin Daha İhtişamlı Görünmesini Sağlayın

Evinizi lüks bir anlayışla dekore etmek istediğiniz zaman, aksesuarlarla iç içe bir tasarım düşünmelisiniz. Gösterişli bir evde aksesuarların yeri oldukça büyüktür. Örneği salonda yer vereceğiniz gösterişli bir bar ile içeceklerinizi servis etmek için özel bir alan oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra salonunuzda oturma takımının yanında yer vereceğiniz gösterişli bir orta sehpa ile hem mobilyalarınızı ön plana çıkarabilir hem de daha zengin bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Orta sehpalarınızda yer vereceğiniz diğer yan aksesuarlarla birlikte bu şık ve gösterişli görünümü destekleyerek tasarımınızı renklendirebilirsiniz. Yine salonlarınızda yer vereceğiniz gümüşlükler, ortama farklı bir renk katarak lüks görünümü devam ettirmeniz için bir seçenektir. Gümüşlük içerisinde sergileyeceğiniz değerli eşyalarla salonunuzun daha ihtişamlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Çiçekler, mumlar ve yan aksesuarlarla birlikte destekleyeceğiniz tasarım anlayışınızla evinizin görünümünü baştan aşağıya stil sahibi ve lüks bir şekilde dekore edebilirsiniz. Tercih edeceğiniz lüks dekorasyon aksesuarlarıyla farklı bir renk katacağınız odalarınız, kişisel zevklerinizi yansıtan birer ayna gibidir. Bu nedenle seçimde bulunacağınız ürünlerin diğer eşyalarla uyum içerisinde olmasına dikkat etmeli, kendi zevkinizi yansıtan ürünleri tercih etmelisiniz.

Lüks Dekorasyonun Olmazsa Olmazı: Gösterişli Avizeler

Evlerin lüks ve ihtişamlı görünmesi için önemi yadsınamaz bir parça olan avizeler, odanın kimliğini yansıtan temel ögeler arasındadır. Bir odaya giriş yapıldığında göze çarpan ilk detayın avizeler olduğunu düşünürsek eğer lüks bir şekilde evinizi dekore etmek istediğiniz zaman, aydınlatmanın da aynı stilde devam etmesini sağlamalısınız.

Aydınlatma sağlayacağınız odanızın genişliğine bağlı olarak avize seçimlerinizi şekillendirebilirsiniz. Evinizi lüks bir şekilde dekore etmek için tercih edeceğiniz avizeler, odanızın aydınlatması için önemli bir fark yaratır. Diğer eşyalarınızla uyumlu olarak tercih ettiğiniz takdirde evinizin havasını tamamlar.  Tavan yüksekliği ve oda genişliği gibi unsurları hesaba katarak, kişisel zevkleriniz doğrultusunda avize seçiminizi yapabilirsiniz.

Çeşitli zevkler için farklı tasarımlara sahip üretimleriyle dikkat çeken avizeleri satın alarak lüks dekorasyon için ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Avizeyi kullanacağınız odanın özelliklerini ve diğer eşyaların renklerini baz alarak tercihlerinizi yapabilir, son dokunuş niteliğindeki avizenizle odanızı renklendirebilirsiniz.

Bir cevap yazın