lüks aksesuarlar
Blog

Salonu Daha Şık ve Göz Alıcı Gösteren Lüks Aksesuarlar Hangileridir?

Salonlar, bir evin en çok kullanılan, en sık vakit geçirilen bölgeleri arasında yer alır. Burada hakim olan stili destekleyen lüks aksesuarlar görüntü bakımından son derece önemlidir. Salonun görüntüsü ve buraya hakim olan stil genel olarak evin kimliğini yansıtır.

Misafirlerin ağırlandığı bu oda, tasarım konusunda farklı fikirlere açık bir bölgedir. Minimal, modern, klasik seçenekler arasından seçip salonunuzun kimliğini yaratırken kullanacağınız aksesuarlar son derece önemlidir. Salonun geniş bir bölge olmasından dolayı, aksesuar fikirleri de oldukça çeşitlidir. Hem kullanışlı hem de estetik bir görünüme sahip olan bu aksesuar modellerine gelin birlikte göz atalım.

lüks dekorasyon

Dresuarlarla Salonunuzda Yer Açın

Evinizde kullanacağınız aksesuarlar, evin görünümünü ve havasını değiştirir. Hareketli bir görüntü sağlamak adına bol aksesuar kullanabilirsiniz. Bu aksesuarların hem kullanışlı hem de estetik bir görünüme sahip olmaları, sizler için bir avantaj niteliğindedir.

Salonların havasını değiştiren dresuarlar bir dekorasyon fikri olarak göz doldurur. Salonlarınızda yer vereceğiniz gösterişli ve lüks dresuarlarla eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Aynı zamanda bir vitrine sahip olan dresuarlarla şık aksesusarlarınızı sergileyerek tasarım konusunda fark yaratabilirsiniz.

Salonunuzda yer verebileceğiniz lüks aksesuarlar listesinin başında gelen dresuarlar, aynalı tasarımlarıyla göz doldurur. Salonunuza derin bir görünüm veren aynalı dresuarlar, kullanışlı modelleriyle de dikkat çeker. Mum ve dergileri dresuarlarınızın üzerinde sergileyerek şık bir görüntü oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu mobilyaların üzerinde yer vereceğiniz tablolarla da zengin bir görüntü yaratmanız mümkün. Dresuarınızın üstünü hareketli kullanabileceğiniz gibi sade bir tasarıma sahip olmasını da sağlayabilirsiniz.

Hem Kullanışlı Hem Lüks Orta Sehpalar

Salonlarınızda kullanacağınız orta sehpalar mobilya seçiminin en önemli noktalarından bir tanesidir. Genel olarak oturma takımlarının ortasında konuşlandırılan bu sehpalar, büyük yer kapladıkları için özenle seçilmesi gerekir. Hem lüks hem de estetik bir görünüme sahip olan orta sehpalarla salonunuza renkli bir hava katabilirsiniz. Klasik görünümünün yanı sıra modern kesimlere sahip olan parçalar, lüks eşyalar kategorisinin yıldızları arasında yer alır. Salonlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olan bu parçalar, çeşitli kesimleriyle dikkat çeker.

Klasik bir şekilde düz olarak tercih edebileceğiniz gibi farklı tasarımlara sahip diğer modellere de bir şans verebilirsiniz. Başlı başına bir aksesuar niteliğinde olan orta sehpaları, üzerinde yer vereceğiniz diğer aksesuarlarla da renklendirebilirsiniz. Şık bir orta sehpanın üzerine yerleştireceğiniz çiçek, salonunuzun havasını değiştirir. Gerçek gibi görünen yapma çiçekler ya da doğal bitkilerle orta sehpanızı süsleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra mum ve dergileri de organize bir şekilde yerleştirmek salon dekorasyonu için yaratıcı bir fikir olarak karşımıza çıkar.

Gümüşlükle Salonunuza Klasik Bir Dokunuş Yapın

Gümüşlük modelleri, şık bir şekilde evini dizayn etmek isteyenler tarafından tercih edilir. Dayanıklı ve kaliteli malzemelerden üretilen gümüşlükler, salonda kullanımı son derece ideal aksesuarlar arasında yer alır. İçerisinde sergileyeceğiniz ürünleri, dilediğiniz gibi dizayn ederek salonunuza istediğiniz havayı katmanız da mümkün.

Gümüşlük bünyesinde yer vereceğiniz lüks aksesuarlar mobilyanızın havasını değiştirebileceği gibi salona yapacağınız son dokunuşun birer parçası görevini üstlenir. Salonunuzda hakim olan görüntü doğrultusunda klasik ya da modern parçalar arasından seçiminizi yapın. Zevkleriniz doğrultusunda gümüşlüğünüzde sergilemek istediğiniz eşyaları seçin. Basit ve pratik dokunuşlarla hareketli bir görünüm yakalayabilir, salonunuza renkli bir hava katabilirsiniz.

Salonunuzda Barlara Yer Verin

Salonunuzun bir köşesine şık bir biçimde yerleştirebileceğiniz barlar, havalı bir görüntü elde etmenizi sağlar. İçeceklerinizi barların üzerinde sergileyebilir ve bu alandan servis yapabilirsiniz. Evinizdeki havayı değiştirmek adına şık bir tercih olacak lüks aksesuarlar arasında yer alan bar modelleri çeşitli ihtiyaçlar baz alınarak tasarlanır.

Çekmeceli ya da düz modeller arasından ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçiminizi yapın ve evinizde bar konseptini yaşatın. Evinizdeki diğer mobilyaların renklerini göz önünde bulundurarak bar konusunda seçiminizi yapmanız uyumu yakalamanız bakımından daha sağlıklı bir tercihtir. Salonunuzdaki hakim havayı ve baskın renkleri tercih edin. Uyum yakalamak istiyorsanız yakın renkleri tercih edebilirsiniz. Eğer karşıtlıkların da estetik görünebileceğini savunuyorsanız kontrast yaratacak olan diğer renklere de göz atabilirsiniz.

Aynalarla Salonunuza Renk Katın

Salonunuzda yer verebileceğiniz lüks aksesuarlar arasında yer alan aynalar çeşitli tasarımlara sahiptir. Salonunuzdaki havayı değiştirecek olan bu aksesuarlar, varaklı modelleriyle ön plana çıkar. Klasik bir model olan varaklı aynalarla salonunuzda ihtişamlı bir hava yaratmanız mümkün. Diğer mobilyaları baz alarak varaklı aynalara bir şans verebilirsiniz.

Evinizde klasik bir hava hakimse varaklı aynalar bu atmosferle uyumu yakalayacaktır. Eğer evinizde daha minimal bir hava hakimse daha modern çizgilere sahip olan aynalara şans vererek uyum yakalayabilirsiniz. Asimetrik kesimlere sahip aynalar, salonunuzda modern bir görüntü sağlar. Aynı zamanda çeşitli renk alternatiflerine de göz atabilirsiniz. Salonunuzdaki diğer eşyaların da renklerini göz önünde bulundurarak ayna tercihinizi yapabilirsiniz.

Aynalar bir illüzyon yaratarak salonunuzun daha geniş görünmesini sağlarken ortamdaki havanın daha da ferahlamasını sağlar. Aynı zamanda salonunuzun daha dikkat çekici görünmesine de fırsat sağlayan aynalar farklı kesimleriyle beğenilerinize sunulur. Aynayı kullanacağınız duvarı ve boyutunu göz önünde bulundurarak tercih yapabilirsiniz.

Geniş duvarlarda kullanmak üzere büyük aynaları tercih edin. Aksi takdirde ayna duvarda dikkat çekmeyecek, adeta kaybolup gidecektir. Küçük boyuttaki duvarlarınızda orantılı olarak daha minimal aynaları tercih etmeniz daha sağlıklı olur. Bu gibi kıstasları göz önünde bulundurarak salonlarınızı aynalarla süsleyebilir, renkli bir dokunuş yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın