salon dekorasyonu
Blog

Asil Bir Salon Dekorasyonu Oluşturmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Evlerin en çok kullanılan mekanlarının başında şüphesiz ki salon gelir. Misafirlerinizi ağırladığınız, ailenizle birlikte vakit geçirdiğiniz salon dekorasyonu estetik zevkinize hitap ettiğinde geçirdiğiniz zamanın kalitesini arttırır. Bu alanlarda, asil bir görünüm yaratarak salonunuzun daha şık görünmesini sağlayabilirsiniz.

Tercih edeceğiniz mobilyaların yanı sıra kullanacağınız aksesuarlar ve çeşitli yan ürünlerin bir bütünlük sağlaması önemli bir noktadır. Salonlarınızda bu bütünlüğü yakalamak adına takip etmeniz gereken çeşitli ipuçları bulunur. Gelin bunları birlikte inceleyelim.

salon dekorasyonu

Oturma Takımlarıyla Salonunuzun Kimliğini Oluşturun

Salonunuzun en önemli ve büyük parçaları olan oturma takımları, salonun karakteristiğini belirler. Bu büyük parçalarda, naif bir görünümü tercih etmeniz salonunuzda lüks bir dekorasyon görünümünü yakalayabilmeniz için son derece önemlidir. Konforlu ve şık oturma takımlarıyla salonunuzun görünümünü asil bir forma büründürebilirsiniz.

Tercih edeceğiniz 1. sınıf dokuma malzemelerinden üretilmiş olan oturma takımları ve köşeleri sevdiğiniz renkler başta olmak üzere evinizde hakimiyet sağlayan baskın renklerden yana tercih edebilirsiniz. Oturma takımlarının uyumlu kırlentleriyle şık ve naif bir görüntü yakalayabilirsiniz. Salona girdiğinizde ilk göze çarpan mobilyalar, oturma takımları olduğu için asil bir salon dekorasyonu fikri için de bu parçaların özenle seçilmesi gerekir.

Klasik ya da modern görünüme sahip olan oturma takımlarıyla, salonunuzda asil bir hava yaratabilir, kendi zevkinize göre oluşturduğunuz dekorasyonun koltuklarınıza da yansımasını sağlayabilirsiniz. Göz alıcı tasarımlarıyla salonunuzda ön plana çıkacak olan bu takımları, özel olarak tasarlanır. Klasik ya da modern olarak tercih edeceğiniz çizgilerin, salon tasarımınızla entegre olmasıyla ortaya şık ve naif bir görünüm çıkar. Bu görünümü tercih edeceğiniz şık ve lüks aksesuarlarla destekleyebilirsiniz.

Asil Dekorasyonun Vazgeçilmez Parçaları: Gösterişli Avizeler

Salonunuzun gösterişli ve asil bir havaya bürünmesini sağlayacak olan bir diğer parça ise avizelerdir. Salonunuzun tavan yüksekliğine ve oda genişliğine bağlı olarak çeşitli modeller arasından kendi zevkinize uygun olanı salonunuza taşıyabilirsiniz.

Oturma takımınız ve odanızda hakimiyet süren diğer parçalara uygun olarak tercih edeceğiniz avize modelleriyle salon dekorasyonu fikrinizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz. Sarkıt, taşlı, camlı ya da prizma modeller salonunuza uygun olan avize modeli salonunuza hayat katan bir aydınlatma aracıdır.

Aydınlanma ihtiyacının lüks parçalarla tamamlanması, salonunuzda estetik ve yaratıcı bir hava yaratır. Modern bir dekorasyon fikri arayışındaysanız tek lambalı olan avizeler sizin için. Daha gösterişli ve ihtişamlı bir avize arıyorsanız, çoklu lamba kullanabileceğiniz modelleri tercih edebilirsiniz. Sarkıt şeklinde tasarlanan modeller, salonunuza klasik ve geleneksel bir görüntüyü taşımanıza yardımcı olur.

Minimal tasarımlar salonunuzun daha modern ve ferah görünmesini sağlar. Salonunuzda hakimiyet süren diğer parçaları da göz önünde bulundurarak, klasik ya da modern modellerle salon dekorasyon fikrinizi tamamlayabilirsiniz.

Aksesuarlarla Salonunuza Renk Katın

Salona vermek istediğiniz havayı göz önünde bulundurarak aksesuar seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Daha kompleks bir görünüm tercih ediyorsanız eğer aksesuar konusunda eliniz bol davranmanız gerekir. İhtişamlı seçeneklerle bol bol aksesuar kullanarak salonunuzda karmaşanın içerisinde bir güzellik yaratabilirsiniz. Bunun tam zıttı bir stile sahipseniz, kullanacağınız minimal dekorlarla salonunuza asil ve modern bir dokunuş yapabilirsiniz. Salonunuzda tercih edebileceğiniz berjer gibi aksesuarlar kullanım amacınıza yönelik olarak farklı fikirlere açık seçeneklerdir.

Minimal bir görüntüyü destekleyen berjerler salonunuza modern bir dokunuş yapmanıza yardımcı olur. Tenha salonlar için iyi bir tasarım fikri olan berjerlere salon tasarım planlarınızda yer verebilirsiniz. Ancak karmaşanın içindeki güzellikten yanaysanız, salonunuzdaki aksesuarları biraz kalabalıklaştırmanızda fayda var. Dekoratif ürünler kullanarak işe başlayabilirsiniz.

Gerçekçi görünüme sahip yapay çiçekler ya da gerçek bitkiler kullanarak salonunuzdaki havayı bambaşka bir boyuta taşıyabilirsiniz. Duvarlarınızı çeşitli tablolarla renklendirerek, salonunuzun daha elit görünmesini sağlayabilirsiniz.

Orta Sehpanızı Renklendirin

Orta sehpanızın üzerinde yer vereceğiniz aydınlatma ürünleri, salonunuza mistik bir hava katar. Farklı tasarımlara sahip mumları, minimal mumluklara yerleştirerek modern bir görünüm yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra klasik mumları ihtişamlı mumluklara yerleştirip daha lüks ve geleneksel bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Salonunuza hakim olan hava ışığında seçiminizi yapıp, orta sehpanın üzerini renklendirin. Dergiler, kitaplar, çeşitli kapların içerisinde sergileyeceğiniz taşlarla, asil bir dokunuş yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanacağınız TV ünitesinde yer vereceğiniz tablo gibi çeşitli aksesuarlar da salonunuza asil bir hava katmanıza yardımcı olur. Minimalizm ya da karmaşa! Hoşunuza giden stili tercih edip salon dekorasyonu fikirlerinizi bu doğrultuda gerçekleştirebilirsiniz.

Aynalarla Salonunuzu Derinleştirin

Aynalar, salonlarınızda kullanabileceğiniz parçalardan bir tanesidir. Çeşitli tasarımlara sahip ihtişamlı modeller, salonunuzun daha derin ve geniş görünmesini sağlar. Bu psikolojik bir etkiye sahiptir. Salonunuzun daha geniş görünmesi, oda içerisinde rahat hareket etmenizi sağlar. Bunun yanı sıra, kendi karakterinizi ve zevkinizi yansıtabileceğiniz ayna modelleri, gün içerisinde kendinizi kontrol etmenize olanak sağlar.

Klasik ya da yenilikçi çizgilere sahip olan ayna modelleriyle salon duvarlarınızı süsleyerek asil bir görüntü yakalayabilirsiniz. Aynayı kullanacağınız duvarın büyüklüğünü göz önünde bulundurarak tercihlerinizi yapabilirsiniz. Daha küçük bir alan üzerinde çalışacaksanız, işçiliği az aynaları tercih edebilirsiniz. Ancak aynanızı yerleştirmek istediğiniz alan genişse daha gösterişli ve ince detaylara sahip aynaları kullanmanız daha uygun olacaktır. Aynanızın etrafını tablolarla süsleyerek daha dinamik bir görüntü yakalamanız salon dekorasyonu görüntünüzü bir adım ön plana taşıyan bir detay olacaktır.

Bir cevap yazın