kose takimlari cesitleri
Blog

Köşe Takımları Ne Tarz Salonlarda Kullanılır?

Oturma grubu seçimi mekanın hem şık hem de işlevsel olmasını sağlayabilir. Ancak bunun için doğru seçimi yapmak gerekir. Her mobilya her mekanda kullanılmamalıdır. Özenli ve doğru yapılan seçimler mekanınızın görsel olarak tatmin edici ve konforlu olmasına yardımcı olur.

Köşe takımları başta salon olmak üzere mutfak gibi mekanlarda da kullanılabiliyor. Rahat ve şık olmasından dolayı son dönemlerde popülerdir. Küçük salonu olan kişiler köşe takımları ile yerden tasarruf edebiliyorlar. Bunu yaparken şıklıktan ödün vermiyorlar ve çok farklı tarzlarda seçim yapabiliyorlar. Farklı modellerde, büyüklükte ve tarzda köşe takımları bulunuyor. Seçim yaparken renklerin, malzemelerin uyumu, boyutların mekana uygunluğu gibi noktalara dikkat etmek gerekiyor. Eğer salonunuz için uygun köşe takımını seçmezseniz bu durumda alanınız küçülebilir ve hareket alanınız daralarak rahat olmayan mekanlarda yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu olumsuz durumları engellemek için yazımızın rehberliğine kulak verin.

Ferah Seçimler Yapın

ferah kose takimi secimi

Köşe takımı seçimi yaparken hareketinizi engellemeyecek ve fazla büyüklüğü ile mekanı kapatmayacak tercihler yaptığınızdan emin olun. Kimse elbette evinde boğucu bir görünüm istemez. Köşe takımı seçmeden önce ölçü almayı unutmayın. Hem mekanınızın hem de almak istediğiniz köşe takımının ölçülerini bilmeniz gerekir. Çok büyük köşe takımının seçilmesi mekan kalitesini olumsuz etkilerden, çok küçük köşe takımı seçilmesi de mekan kalitesini olumsuz etkiler. Ölçü almanız bu gibi olumsuz durumları engeller. Hem konforlu olduğu hem de hareket esnekliği sunduğu için L tipi olarak bilinen L tipi köşe takımları seçebilirsiniz.

İşlevselliği Düşünün

Koltuk seçimi yaparken diğer yandan mekanların işlevsel olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle çok eşyası olan kişilerin koltuk satın alırken depo alanı olan ürünleri seçmesinde fayda vardır. Köşeli takımlar depolama açısından fayda sağlar. Bazı köşeli takımlar açılabilir yapıda olurlar. Bu sayede misafirler geldiği zaman daha çok yere sahip olursunuz. Bu sayede pratik ve işlevsel bir kullanım mümkün olur. Koltuğun açılması yerden tasarruf sağlar. Köşeli takımlar salonda yemek masası kullanan kişiler için de idealdir. Çünkü yemek masalarıyla uyumlu olan çok sayıda köşe takımı modeli vardır.

Renk Seçimini Doğru Yapın

Renk seçimi evin her alanında olduğu gibi köşe takımında da önem taşır. Evinizin geri kalanıyla uyumlu renk seçimi yapmanız gerekir. Renkler arasında uyumu yakalamanız görsel açıdan tatmin edici sonuçlar sağlar. Hazır renk paletleri arasından seçim yapabileceğiniz gibi kendiniz de özgün renk paletinizi oluşturabilirsiniz. Renk seçimi yaparken zorlanmanız halinde kendinize seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olacak sorular sorabilirsiniz. Örneğin salon ya da oturma odasında sıcak mı yoksa soğuk mu renklerin hakim olmasını istersiniz? Size kırmızı ve tonları mı yoksa daha sakin ve dinlendirici etkiye sahip gri tonları mı uygun geliyor? Renk seçimini yaparken dikkat etmeniz gereken konuların başında yaratmak istediğiniz etki gelmektedir. Eğer canlandırıcı bir etki yaratmak isterseniz elbette gri ve tonları çok soluk olacaktır. Ancak kırmızı ve tonları istediğiniz etki için tam uygundur.

Kumaş Kalitesine Önem Verin

kose takimi kalitesi

Koltuk kumaşı kalitesi seçim yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konudur diyebiliriz. Çünkü bir koltuk tasarımı ne kadar iyi olursa olsun, eğer kalitesi iyi değilse, iyi olmayacaktır. Koltuğa oturduğunuz zaman bir süre sonra terleme yapıyor mu? Koltuk nefes alan kumaştan mı yapılmış yoksa hava geçirgenliği düşük olan bir malzeme mi tercih edilmiş? Kumaş kısa süreli kullanım sonrasında kendini bırakıyor mu, eskiyor mu, sararma meydana geliyor mu? Eğer kumaş kalitesi düşükse, koltuk takımını uzun süre kullanamayacağınızın garantisini verebiliriz. Kumaş kalitesi yüksek ürünler elbette daha düşük kalitede olanlara kıyasla daha pahalıdır. Ne var ki uzun dönemde bakıldığı zaman bu para kendini öder. Kaliteli koltuk takımı almayı bu açıdan yatırım gibi düşünebilirsiniz.

Doğal Kumaşları Tercih Edin

Salon takımı arasında en önemli parçalar arasında yer alan koltuklar, doğal kumaştan üretilirlerse çok daha sağlıklı ve kullanışlı olur. Organik pamuktan elde edilen kumaş kaplamaları size hem temiz hem de zararsız kullanım sağlar. Doğal kumaşları tercih ederek doğayı da desteklemiş olursunuz. Sentetik maddeler sadece sizin sağlığınıza zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda doğaya da zarar verir. Bizler doğaya saygı gösteren ve insan sağlığına önem veren bir markaları tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Boyamaların mutlaka kimyasal maddelerle değil doğal maddeler ile yapılması gerekir. Kimyasal maddeler koltuklara temasın çıplak olduğu durumlarda cilt tarafından emilir. Cilt kanserine varan sonuçlar ortaya çıkabilir. Doğal kumaş ve mobilya seçimi sağlık demektir. Zaten bu tarz kumaşlar kir de tutmaz. Kiri yüzeyden adeta kusan bu kumaşlar temizliğin kolay yapılmasını sağlarken diğer yandan pisliği biriktirmez ve bakterilere neden olmaz.

Siz de köşe takımı seçimi yaparken bu ilkelere uyarak sağlıklı, kullanışlı, ferah ve tam da arzu ettiğiniz gibi mekanları yaratabilirsiniz. Asla pişman olmayacaksınız.

Sitemizden köşe takımları çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın