Blog

Modern Mobilyanın Eşsiz Dokunuşları; Tv Üniteleri

Modern Mobilyanın Eşsiz Dokunuşları; Tv Üniteleri

Eski televizyon ünitelerini hatırlıyor musunuz? Her ne kadar oymalı ve motifli olsalar da çok kaba ve aşırı derecede yer kaplıyorlardı. Hala evinizde onlardan bir tanesini olduğu söylemeyin lütfen! Bu aşırı yer kaplayan üniteler evinizin tüm ahengini bozuyor. Hatta hem dekorasyonunuzu hem de göz zevkinizi yoruyor. Geçmişte ağır ve büyük televizyonlarda vardı ve bu kaba TV üniteleri onlar için idealdi. Fakat günümüzde LCD televizyonlarınız için bu üniteler oldukça vasat bir görünüm sunuyor. Kısaca artık bu mobilyayı değiştirmenin vakti geldi ve geçiyor bile…

Günümüz TV Ünite Tasarımları;

Günümüzde tasarlanan TV ünitelerine mutlaka göz atmışsınızdır. Ne kadar modern çizgiler, uyumlu renkler, şık dizaynlar olduğunu da görmüşsünüzdür. Yer kaplamayan ve yalnızca ihtiyacınız doğrultusunda bir depolama alanı sunan bu tasarımlar, size ihtiyacınız olandan fazlasını verecektir. TV mobilya ünitesi tüm eğlence sistemini bir arada barındırmaktadır. Dolayısıyla, TV dolabınızı doğru bir şekilde almak çok önemlidir. Ancak aramaya başlamadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör vardır. TV ünitesinin bütçesi, malzemesi, rengi, boyutu, tasarımı ve saklama özellikleri seçimi belirleyecek olan şeydir.

Yerden Tasarruf Sağlamak;

TV üniteleri, modern bir oturma odası tasarımında depolama üniteleri olarak da kullanılıyor. Zaman zaman alet, kitap, aksesuar ve hatta dekoratif parçalar yerleştiriliyor. Büyük saklama üniteleri ve TV dolapları geniş bir oturma odasında iyi çalışsa da, yenilik ve yaratıcılığı yüksek olan minimalist tasarımlar evlere ayrı bir ahenk kazandırıyor. Hacimli bir dolap yerine, yerden tasarruf sağlayan mobilyaları düşünmek akıllıca olacaktır.

Sade ve Zarif;

Yeni nesil TV ünite tasarımlarının minimalist olduğunu göreceksiniz. Zaten baza altı, gardırop, konsol ve daha pek çok alan size geniş depolama seçeneği sunuyor. Tv ünitesini yalnızca dekorasyon amaçlı, bazı küçük eşyaları koymak, hatta ufak bir kitaplık olarak kullanmanız yerinde bir karar olacaktır. Bu yüzden de sadeliği ve zarafeti ön plana çıkarmak gerekiyor. Farklı renk tonlarında ve desen seçenekleri ile modern TV üniteleri evinizin havasını bir anda değiştirebilir.

Farklılığa Açık Olmak;

Bazı TV Ünitesi tasarımları size garip gelebilir. Fakat kabul etmelisiniz bu tasarımlar oldukça şık duruyor, yalnızca bunlara sahip olmaya cesaret edemiyorsunuz. Neden? Günümüz tasarımlarında farklı yapılar, asimetrik çizgiler görmek mümkün. Yeni nesil olan bu eserleri herkes evinde görebilmek için inanın can atıyor. Çünkü yeniliklere açık olmak ve farklılık güzeldir. Kimsede olmayan bir şeyin sizde olması hissini yeniden yaşamak istemez misiniz? Ayrıca buna öncülük etmek de farklı bir haz duymanızı sağmayacak mı? Bu farklı tasarımlar çok şık ve emin olun evinize çok yakışacak!

Ahşabın Kattığı Ahenk;

Ahşap uzun yıllardan bu yana vazgeçilmez mobilya malzemelerinden biridir. Ahşap evlere farklı bir ahenk katar. Farkı desenlerin, motiflerin ve oymaların işlendiği bu üniteler evinize hem modern hem de nostaljik bir hava kazandırır. Özellikle evinizde antikalarınız varsa ya da ahşap eşyaları seviyorsanız o halde ünite tercihlerinizi sağlam ahşaplardan yana yapabilirsiniz. Minimalist bir ahşap televizyon ünitesi, oturma odasını şık olduğu kadar düzenli tutacaktır.

Renk Tonlamaları;

Eviniz dar bir alana sahipse mobilya ve tabi TV ünitelerinizi açık renklerde ya da ahşap tonlarda seçmelisiniz. Böylece daha geniş bir alana sahipsiniz izlenimini kolayca evinize kazandırabilirsiniz. Diğer yandan geniş bir salonunuz varsa yine ferahlığı arttırmak için de soft renkleri tercih edebilirsiniz. TV üniteleri genelde açık renklerde tasarlansa da herkesin tarzına ve ev dekorasyonuna hitap etmek amacıyla koyu tonlarda da tasarlanır. Eğer eviniz siyah ve beyazın eşsiz uyumuna hakimse Prag Tv Ünitesi ve Nepal Tv Ünitesi gibi tercihler yapabilirsiniz. Diğer yandan siyah, beyaz ve altın tonlarının hakimiyeti varsa mutlaka Belgrad Tv Ünitesine göz atmalısınız.

Genel olarak modern evlerde Krem, kahve, beyaz ve altın tonları hakimiyet kurmaktadır. Eğer sizin evinizde de bu renk tonları ön plana çıkıyorsa sidney Tv Ünitesi, krem Prag Tv Ünitesi ve Nepal Tv Ünitesi evinize ayrı bir şıklık kazandıracaktır. Ahşabın eşsiz güzelliğini ve rengini her daim ön plana çıkarmak istiyorsanız ahşap renkte Nepal Tv Ünitesi evinize antik bir hava kazandıracak. Yine ahşabı seviyor ve ideal bir seçenek olarak görüyorsanız, Oslo Tv Ünitesi, Maria Tv Ünitesi ve Paris Tv Ünitesi modelleri ile sofistik bir hava yakalayacaksınız.

Bir cevap yazın