Blog

Yeni Nesil Koltuk Takımları

Yeni Nesil Koltuk Takımları

Oturma odası, temelde misafirlerin ağılandığı, ailelerin günlerini sonlandırmak için toplandıkları ve buluştukları, hafta sonları rahatladıkları veya birlikte televizyon programları izledikleri yerdir. Bu yüzden konforlu ve modern bir iç dekorasyona sahip olması da oldukça önemlidir. Modern iç dekorasyon, sadelik, temiz çizgiler, cesur renkler ve dokularla karakterize edilmelidir. Oturma odasını tasarlarken, içinde zaman geçirme olasılığınızın en yüksek olduğu yolu hesaba katmalısınız.

Oturma odası iç tasarımının bazı önemli temelleri vardır. Eğer evinizi yenilemek istiyorsanız oturma odanıza bir göz atın ve ardından neyin yanlış olduğunu belirlemek için bir liste hazırlayın. Oturma odası tasarımınıza karar verirken, tasarlarken mekanınızın işlevini ve konforunu göz önünde bulundurmayı unutmayın. Özellikle yeniden bir ev dizayn etmek istiyorsanız, bir zamanlar moda olan eski eşyaları dönüştürme fikri artık geride bırakmalısınız. Tabi ki kullanışlı olan eşyalarınızı ihtiyaç sahiplerine vererek elden çıkarabilirsiniz. Yeni bir ev dizayn ederken de yine bazı kuralları unutmamak gerekiyor.

 Fransız Sadeliğini Evinize Taşıyın;

Evinizde modern bir esinti istiyorsanız o halde günümüz tasarımlarına dönmelisiniz. Günümüzde tasarlanan salon takımları genel olarak Fransız kültüründen ilham alır. Bunun sebebi Fransızların oldukça sade ve dekoratif bir ahenkle evlerinizi diziyor olmalarıdır. Hafif ama zevkli eşya seçimleri yaparken evi gereksiz eşya ile doldurmaktan kaçınırlar. Yalnızca ihtiyaçları kadar eşya bulundurarak önce iç huzuru yakalarlar, daha son göz zevklerini canlı tutarlar. Peki nasıl?

 Sadeliği Ön Plana Çıkarmak;

Herkes lüksüne düşkündür. Fakat salon lüks görünsün diye abartıdan yana şansınızı denemek yalnızca gösteriş gibi görünecektir. Lüks demek evi olabildiğince doldurmak ve parlatmak demek değildir. Eğer lüks bir oturma grubu örneği görmek istiyorsanız Nepal Koltuk Takımı ya da Carmen Koltuk Takımına göz atabilirsiniz. Çünkü lüksün baş unsuru çekici ve estetik bir görünüme sahip olmak demektir. Bu gösterişli gibi görünen fakat sadeliği en ideal şekilde ön plana çıkaran takımlar evinize istediğiniz o coşkulu lüksü verecektir.

 Renklerin Ahengine Kapılın;

Bir salonu gösteren en önemli etken renklerdir. Seçmiş olduğunuz renkler hem göz zevkinize hitap etmeli hem de ruhunuzu dinlendirmelidir. Sonuçta salonunuzda çok fazla vakit geçiriyorsunuz ve renklerin sizi ve gelen misafirleri yorması pek hoş olmayacaktır. Renk tercihlerinizi genellikle soft ve nötr renklerden yana yapabilirsiniz. Eğer biraz canlılık katmak istiyorsanız o halde mavinin, kırmızının ve yeşilin tonlarını krem rengi gibi soft renklerle harmanlayabilirsiniz. Eğer bu canlı tasarımlara örnekler görmek istiyorsanız; Vien Koltuk Takımı çeşitlerine göz atabilirsiniz.

 Dar Alanlarda Koyu Renklerden Kaçının;

Eğer oturma odanız geniş değilse o halde koyu renklerden kaçınmalısınız. Fakat tercihlerinizi koyu renklerden yana yapma niyetindeyseniz, duvarları ve aksesuarları daha açık renklerde seçerek yalnızca koltuk takımınızı koyu bir renk olarak seçmelisiniz. Açık renklere olan inancınızı kırmak için Castello Koltuk Takımına bir göz atmalısınız. Hem açık renklerin hem de oyu tonların birleşkesi olan bu takım evinize sofistik bir hava kazandırabilir. Diğer yandan hem modern bir tasarım hem de ferahlığı en iyi şekilde bu dar alana yansıtmak istiyorsanız o halde; Maria Koltuk Takımı vazgeçilmez seçeneğiniz olabilir.

 Konforunuz Her Şeyden Önce Gelmeli;

Tabi ki koltuk takımı seçerken görünüm çok önemlidir. Fakat sürekli vakit geçireceğiniz bir alanda konforlu olmanız gerekiyor. Bu yüzden en önemli etkeni göz önünde bulundurmalısınız. Gerek siz gerek aileniz gerekse misafirleriniz koltuğun üzerinde kendisini rahatsız hissetmemelidir. İnsanlar dekorasyonunuza hayran kaldığı kadar evinizin konforunu da benimsemelidir. Bu yüzden seçim yaparken kaliteden şaşmamalısınız. Ayrıca bu takımı uzun süre kullanmanız gerektiğini de aklınızdan çıkartmayın. Koltuk takımları sürekli olarak yenilenebilen ve anında değiştirilebilen ürünler değildir.

 Modern ve Çağdaş Bir Tarz Seçin;

Nostalji güzel şey, fakat bunu düzeyinde kullanmak gerekiyor. Yeni nesil koltuk takımlarında eskilerin esintilerini görmek mümkündür ama tamamen eskiye dönüş pek şık bir tercih olmuyor maalesef. Modern ve çağdaş takımlar her zaman size istediğiniz şıklığı ve konforu sağlayacaktır. Hafif dokunuşlarla altının eşsiz güzelliği yansıtan bu takımlar hem geçmişi hem de günümüzü simgeliyor. Lyon & Nancy Koltuk Takımı, Prag Koltuk Takımı, Luxor Koltuk Takımı ve Venice Koltuk Takımı gibi modellerde altın renginin ne denli uygun kullanıldığını kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Bir cevap yazın