salonlar icin sehpa tavsiyeleri
Blog

Salonlar İçin Sehpa Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Salonlar için sehpa seçimi doğru sehpa seçimini yapabilmenizi sağlıyor. İşlevsel amaçlarının yanında özellikle estetik görünümleri sayesinde alanın çok daha güzel görünmesine yardımcı olan salonlar için sehpa seçiminde belirli noktalara dikkat ederek çarpıcı ve etkileyici görünümler elde etmeniz de mümkün hale geliyor.

Salonun Tasarımı ile Uyumlu Olmalı

Salonlar için sehpa tercihi yapmak için en önemli nokta salonun genel görünümü ile uyumlu bir tercihte bulunmanızdır. Tercih edeceğiniz sehpa ister zigon ister orta sehpa olsun salonun genel tasarımına uygum gösterecek yapıda olmalıdır. Örneğin modern çizgilere sahip bir salonda geleneksel sehpa kullanımı kötü bir görünüm yaratacaktır. Bunun yanında sehpanın koltuk ve halı varsa halıyla da uyumlu olması sağlanmalıdır. Bu sayede oturma odanızda bütünlük yakalamak çok daha kolay olacaktır. Fakat bu bütünlüğü doğru olarak sağlayamadığınız durumlarda estetik ve kullanım açısından kötü bir görünüm ortaya çıkmış olacaktır.

Sehpa Ölçülerine Dikkat Edilmelidir

Salonda kullanılacak sehpa seçimi için en büyük etmenlerden birisi sehpanın ölçüleri olarak öne çıkıyor. Sehpa alırken tasarım açısından önemlilik kadar ölçüleri de asla göz ardı edilmemelidir. Hatta dekorasyon kadar önemli bir konu olduğundan bu noktaya çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Dekorasyon olarak salonunuzu tamamlayacak olan sehpanın boyutlarını yanlış seçerseniz ortaya kötü bir görünüm çıkacak ve istediğiniz çarpıcılık oluşmayacaktır. Bu bakımdan salonun ölçüsü ve diğer mobilyalar ile sehpanın seçimi de önem taşımaktadır. Bu durumun dikkate alınması için de belirli ölçüler kullanılabilmektedir. Ölçü hesaplanırken en temel kural sehpanın salonda bulunan koltuk uzunluğunu 3’te 2’si kadar olması gerektiğidir. Aynı zamanda sehpanın konumlandırmasını yaparken de diğer mobilyalar arasında mesafenin olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Bu sayede sehpanın işlevsel özellikleri de daha rahat şekilde kullanılmış olacaktır.

Sehpa ölçüleri kısmında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da alınacak olan sehpanın yüksekliğidir. Sehpanın konumlandırılacağı salondaki koltuk takımlarının oturum yüksekliğinden sehpanın boyu en az 3 cm olacak şekilde aşağıda olmalıdır. Koltuk yüksekliğinden daha büyük olması durumunda sehpa hem masa gibi görünecek hem de pratik işlevini yitirmiş olacaktır.

Kolay Temizlenebilir Sehpalar Tercih Edilmelidir

Salonlar için sehpa seçmek konusunda sıklıkla temizleme ile uğraşmamak için kolay temizlenebilir yapıda olan sehpaların seçilmesi daha iyi sonuçlar yaracaktır. Hem ev sakinlerinin hem de misafirlerin ağırlandığı yerler olan salonlarda bu yüzden sıklıkla sehpa kullanımına ihtiyaç duyulmaktadır. Hem çeşitli ikramların kullanılması için hem de çeşitli eşyaları üzerine koymak için sehpalar yaygın bir şekilde kullanıldıklarından tercih edeceğiniz sehpa modelinin çabuk temizlenmesi önemlidir. Cam ya da akrilik malzemeden üretilen sehpaların seçilmesi durumunda bu durumda sıklıkla parmak izi olacağı, bardak ya da tabak koyulduğunda çok çabuk kirlenme yaratabileceği göz önünde tutulmalıdır. Bunun yanında cam malzemeden yapılan sehpalar nemi de hemen gösterirler ve bu da kötü bir görünüme yol açar.

Bu türden sorunların önüne geçmek için cam sehpalar yerine ahşap gibi malzemelerden yapılan sehpa modellerine öncelik verebilirsiniz. Fakat cam sehpa kullanmak istiyorsanız günlük silmeniz ve üzerinde çok fazla eşya bırakmamanız kaydıyla yine bu türden sehpaları seçebilirsiniz.

Dayanıklı ve Uzun Ömürlü Olmasına Dikkat Edilmelidir

Salonda sehpa kullanımı için yüksek kaliteli malzemeden yapılmış olan sehpa modellerinin seçilmesi önem taşımaktadır. Dayanıklı ve yüksek kaliteye dayanan sehpalar uzun süreli kullanımlar için ideal olup aynı zamanda kullanıma bağlı olarak da herhangi bir eskime göstermezler. Bunun yanında sehpalar çok sık kullanılan eşyalar oldukları için olabildiğince dayanıklı malzemeye dayanan sehpaları tercih etmeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Sehpalar için en çok sorun çıkaran kısımlar ayak bölümleridir ve ayak bölümlerinin de dikkatli kullanılmasını sağlamanız gerekebilir. Aynı zamanda sehpa alınırken dayanıklı olsa bile kullanıma bağlı olarak yıpranma gösterebilir. Bu yüzden özellikle ayak kısımlarının zarar görmemesine dikkat etmeniz gerekir.

İşlevsel Kullanım Sunacak Modelleri Tercih Edin

Salonlar için sehpa seçmek için estetik kaygılar önemsiz olmasalar da işlevsel ihtiyaçlarınıza doğru yanıtları verebilecek sehpaları seçmeniz çok daha güzel olacaktır. Bu sayede hem estetik hem de işlevsel olarak kullanım olanağını en iyi şekilde yaratabilirsiniz. Sehpalar sadece kalabalık salonlar için değil, tek başına yaşıyor olsanız da her zaman işlevsel özelliklerinin göz önünde tutulması gereken eşyalardır. Bu bakımdan büyüyebilen sehpa gibi işlevsel özelliklerin öne çıktığı modelleri kullanabilirsiniz. Bu sehpalar mekanizmaları sayesinde istenildiğinde büyüme gösterirler. Böylece kalabalık zamanlarda sehpanın kullanımı da daha fazla çeşitlilik gösterir. Kullanılmadığı ya da ihtiyaç duyulmadığı anlarda ise kapatılarak sehpanın daha az yer kaplaması sağlanır. Özellikle küçük salonlar için ideal bir durumdur.

Tercih edeceğiniz bir diğer sehpa çeşitleri de raflı sehpalardır. Bu sehpalar kitap, gazete, dergi gibi çeşitli eşyalarınızı koyabileceğiniz raf seçenekleri de sunarlar ve böylece kullandığınız alanda çok daha etkileyici görünümler elde etmeniz mümkün hale gelir. Bu noktalara dikkat ederek salon için en iyi sehpayı seçebileceksiniz.

Tüm sehpa çeşitlerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın