kucuk salonlarda konsol secimi nasil olur
Blog

Küçük Salonlarda Konsol Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Küçük salonlar için konsol seçimi alanın dekoratif ve etkileyici görünmesi için önem taşıyor. Konsollar hem pratik yapıları hem de görünümleri ile alana farklı bir hava katarlarken, doğru bir görünüm elde etmek için belirli noktalara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle küçük salonlar için boğucu bir ortam yaratmamak konsol tercihlerinde oldukça önemlidir.

Küçük Salonlarda Konsol Kullanımı

Küçük salonlarda konsol kullanımı alanın daha güzel görünmesini sağlayacağı gibi aynı zamanda işlevsel açılardan da önem taşıyor. Gereksinimleri karşılamak amacıyla tercih edilen konsollar farklı tasarımları ile bulunabilmektedir. Konsol kullanımı hem kullanıldığı alanda bir odak noktası oluşturmak, hem de üzerinde dekoratif objelere yer vermek gibi ihtiyaçlar için de özel bir kullanım olanağı sağlamış olacaktır.

Konsolların temel kullanım amaçları kullanılmayan eşyaları depolamak ve aynı zamanda misafir ağırlamak gibi durumlarda ihtiyaç duyulacak eşyalara kolayca ulaşabilmektir. Ayrıca üzerinde kullanılacak olan dekoratif eşyaların da ortamın havasını güzelleştirmeleri için etkileri bulunmaktadır. Bu yüzden konsollar da farklı ihtiyaçları en iyi şekilde karşılamak için farklı ihtiyaçlara göre belirlenmiş olurlar. Genelde duvara yaslanarak kullanılan konsollar duvarların da iyi şekilde değerlendirilmesine yardımcı olurlar. Konsol üzerine tablo ya da fotoğraf çerçevesi de koyarak estetik açıdan daha etkileyici görünümler elde etmek de mümkün hale gelir. Fakat konsolların tüm bu özelliklerinden yararlanmak için özellikle küçük salonlar için konsol kullanılacaksa belirli noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Alan Ölçülerine Uygun Konsol Tercih Edin

Küçük salonlarda konsol tercihi için öncelikli olarak göz önünde tutulması gereken nokta konsolun alan içinde fazla büyük ya da fazla küçük kalmamasıdır. Bu yüzden konsol satın almadan önce ilk olarak konsolun odada hangi yerde duracağına karar vermelisiniz. Konsolun odada doğru konumda yer alacağı yeri belirledikten sonra bu alanın ölçülerini alıp konsol seçiminde de bu ölçüleri göz önünde tutabilmeniz büyük önem taşımaktadır. Alanın ölçülerine orantılı olacak şekilde konsol tercihi yapmanız daha işlevsel bir kullanım sağlamış olacaktır. Bunun içinde geniş olmayan, daha çok yükseklik olarak uzun olan konsol tercihlerini yapabilirsiniz.

Genişlik Yerine Uzunluğu Göz Önünde Tutun

Doğru konsol seçimi yapmak için genişlik yerine konsolun uzunluğunu göz önünde bulundurmalısınız. Küçük salonlarda alan açısından yeterli serbestlik olmadığı için geniş bir konsol tercih etmeniz kötü bir görünüm yaratacağı gibi salonu kullananların hareketlerini de kısıtlamış olacaktır. Bu yüzden genişlik yerine yüksekliğe dikkat ederek konsol tercihinde bulunmanız halinde daha işlevsel bir konsol tercihi yapmış olursunuz. Fakat yükseklik konusunda da aşırıya kaçmamanız gerekir. Genelde konsollar yükseklik olarak belirli standartlara göre yapılmalarına rağmen en uzun konsol modellerinden tercih etmeniz eğer salonun tavanı mimari açıdan küçükse, örneğin çatı katında yer alıyorsa, bu durumda kötü bir görünüm ortaya çıkabilir. Bu yüzden yüksekliğin de doğru orantılı olarak ayarlanmasını sağlayın.

Konsolun İşlevsel Amaçlarını Göz Önünde Tutun

Küçük salonlarda konsol seçmek için konsolun işlevsel amaçlarını göz önünde tutmanız yararlı olacaktır. Bu bakımdan konsolu sadece dekoratif bir eşya değil, çeşitli eşyalarınızı saklamanıza yardımcı olacak bir mobilya olarak görmeniz gerekecektir. Eşyalarınızı saklamak için doğru ölçüleri veren konsoldan daha fazlasını kullanmanız yine alandan boş yere feragat etmenizi sağlar ve bu durum da kullandığınız alanın küçülmesine neden olur.

Konsollar Salonda En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?

Küçük salonlar için konsol tercihi yaptıktan sonra daha etkileyici bir görünüm yaratmak için konsolları doğru şekilde kullanmaya da çok dikkat etmeniz gerekir. Bu bakımdan belirli noktaları göz önünde tutmanız yardımcı olacaktır. Konsol tasarımları yaşam alanları için işlevsel kullanımlar sunarak büyük konfor vermektedirler. Doğru tasarımı seçmeniz halinde çok uzun yıllar konsolları rahatça kullanabilirsiniz. Konsol modelleri özellikle dekorasyon kapsamında etkili bir depolama alanı için tercih edilmektedir. Bu yüzden depolama ihtiyaçlarının da önceden belirlenmesi küçük salon için tercih edeceğiniz konsolun yapısını da en iyi şekilde ön plana çıkarmış olacaktır. Salonda konsolu koyacağınız yeri seçmek tasarımın etkileyici olabilmesi için en önemli noktadır. Kanepenin arkasına yerleştireceğiniz konsol alanın daha bütünlüklü görünmesine yardımcı olacaktır. Bunun yanında salon küçük olduğu için konsolu iki ayrı alan yaratmak için kullanmamalısınız.

Salonun orta kısmına gelecek şekilde ya da duvardan bağımsız olarak kullanılacak konsol kötü bir görünüm yaratacağı gibi aynı zamanda alanın son derece işlevsiz olmasına da neden olacaktır. Bu yüzden duvara yaslayarak konsolu kullanmak daha iyi bir tercih olacaktır. Bunun yanında konsolu kalorifer peteğinden ve pencereden uzakta yerleştirmeniz de bu alanların kapanmasının önüne geçeceği gibi aynı zamanda alanın işlevsel özelliklerinin engellenmesinin de önüne geçmiş olacaktır.

Eğer salonunuz hemen koridora bağlıysa, küçük salonda yer kapatmamak için koridorun bittiği noktaya denk gelecek şekilde de konsol kullanabilirsiniz. Bu sayede konsol salona da dahil olacak ama salonda yer kaplamayarak daha kullanışlı bir alanın ortaya çıkmasına özel katkı sunmuş olacaktır.

Konsol çeşitlerini sitemizden inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın