koltuklar ile uyumlu halilar tavsiye
Blog

Salonlarda Koltuklar ile Uyumlu Halılar Nasıl Olmalıdır?

Salonlarda halı ile koltuk takımı renk uyumu açısından dikkatli seçilmesi gereken konuyu oluşturuyorlar. Dekorasyon açısından önemli unsurlar arasında yer alan koltuklar ile uyumlu halılar renk uyumu salonun şıklığını ve çarpıcılığını arttırmak için oldukça önemlidir.

Halı ve Koltuk Takımı Neden Uyumlu Olmalıdır?

Halı ve koltuk takımı uyumu salonun daha güzel ve estetik görünmesi için son derece önemlidir. Birbirleri ile alakasız, gelişigüzel şekilde seçilmiş halı ve koltuklar kötü bir görünüm oluşturacakları için hem ev sakinleri hem de misafirler için hoş olmayacaktır. Aynı zamanda alakasız renklerin tercih edilmesi de yine göz yorgunluğuna sebep olacak ve dinlenme gibi durumların önüne geçmiş olacaktır. Bu bakımdan uyumlu halı ve koltuk takımı renklerini tercih etmeniz hem gözünüzü dinlendirecek hem de estetik olarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Ev içinde halı ve koltuk takımı seçimi için renkler en önemli noktalar olarak öne çıkmaktadır. Tasarım yapılırken bu noktaya dikkat edilmesi büyük önem taşıyor.

Halı ve koltuk uyumunun yakalanması alanın daha estetik görünüme sahip olmasını sağladığı gibi aynı zamanda doğru ton ve renkler ile ahengin elde edilmiş olması da doğru bir kullanım olanağı yaratmayı başarmaktadır. Bu iki eşya arasında uyumu yakalamak için de salonun genel tasarımı da dikkate alınmalıdır. Örneğin sade tasarımı sevenler için zemin ile benzer renkte olan bir halı kullanılabilecektir. Zemin ile beraber halı ve koltukların renginin uyumu da yine bu açıdan dikkatli değerlendirilmesi gereken bir noktadır. Halı tasarımları çok çeşitli oldukları için tek tip yerine farklı desenleri bir arada barındıran bir halı seçimi ortama rüstik bir görünüm katmak için etkili olacaktır. Örnek olarak bordo rengi koltuk kullanıyorsanız halılarınızın da krem renk üzerine bordo motifleri ile süslü olmasını sağlayabilirsiniz.

Halı ve Koltuk Rengi Tercihinde Dikkat Edilecekler

Koltuk ve halıların renk uyumları için öncelikle göz önünde tutmanız gereken konu aynı renklere sahip olmamaları gerektiğidir. Bu basit kural çoğu kişi tarafından ihmal edilmekte ve halı ile koltuk takımı aynı renkte seçilmektedir. Fakat böyle bir durum yapıldığında derinlik ortadan kalkacak ve iki boyutlu bir tasarım ortaya çıkmış olacaktır. Aynı şekilde ana ve koyu ya da açık renkler de bir arada kullanılmamalıdır. Örnek olarak koltuklarınız koyu renge sahipseler halıların da koyu renkte olmaları ortamın kasvetli ve karanlık görünmesine yol açacaktır. Bu yüzden koyu renge sahip olan koltuklar için açık renkte halı tercihinde bulunmanız daha güzel bir kontrast oluşturacaktır.

Bunun yanında duvar renginizi de açık tonlarındaki renklerden kullanarak tüm ortamın koyu bir şekilde olmasının önüne geçebilirsiniz. Bu sayede daha ferah ve güzel bir ortam da yaratmanız olanaklı hale gelecektir. Koltuk renklerinin uyumunda ayrıca halılar için diğer mobilya ve eşyaların da renk uyumlarının önemli olduğunu yine göz önünde tutmanız yararlı olacaktır.

Bej Renk Koltuklar ile Uyumlu Olacak Halılar

Koltuk ve halı rengi uyumu için bej renge sahip koltuklar kullanıyorsanız bu durumda kahverengi, mavi, siyah ve kırmızı tonlarında olan halıları kullanabilirsiniz. Ancak bu halıların çok canlı renklere sahip olmamasına dikkat etmelisiniz. Örneğin çok canlı tonlarında kırmızı renk bir halı kullanmanız kötü bir görünüm oluşturacaktır. Bu yüzden daha koyu tonlarında; vişne ya da kiremit rengi tonlarında olan kırmızı renkleri tercih edebilirsiniz.

Gri Koltuklar ile Uyumlu Olacak Halılar

Gri koltuk takımları ile uyumlu olan halılar genelde kırmızı, mor, pembe, fuşya ve mavi renklerine sahiptirler. Özellikle bu tonların tek bir halı üzerinde kullanılması ve farklı geometrik desenlere sahip olması ortamın çok daha ayrıcalıklı görünmesini sağlayacaktır. Bu halılar aynı zamanda otantik bir görünüm elde etmenize de yarımcı olacaktır.

Kırmızı Koltuklar ile Uyumlu Olacak Halılar

Kırmızı koltuklar ile uyumlu halılar beyaz ve siyah tonları olarak öne çıkıyor. Özellikle kırmızı ve siyahın uyumları son derece etkileyicidir ve estetik olarak özel bir görünüm sağlar. Koltuklarınız kırmızı ve tonlarında renklerdeyse siyah tonlarında halı kullanmanız son derece şık bir hava yaratmanız için etkili olacaktır. Bunun yanında krem rengi ve beyaz tonlarında halıları kullanmak da yine etkili bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Kahverengi Koltuklar ile Uyumlu Olacak Halılar

Koltuk renginiz kahverengi ise bu durumda geometrik desenlere sahip halıları kullanabilirsiniz. Bu halıların renkleri de pembe, krem, parlak mavi ve bej tonlarından oluşabilir. Kahverengi koltukların çok daha öne çıkarak görünmesini sağlayacak olan bu halılar ortamın da estetik görünmesine yardımcı olacaktır.

Lacivert Koltuklar ile Uyumlu Olacak Halılar

Koltuk ve halı rengi uyumu için lacivert koltuklar kullanıyorsanız gri, kırmızı, kahverengi ve beyaz halılar güzel bir görünüm vereceklerdir. Daha modern ve otantik bir hava katmak için de dilerseniz turuncu tonlarında olan halıları tercih ederek daha çarpıcı görünüm yakalayabilirsiniz.

Koltuk takımları seçeneklerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın