Blog

Geniş Salonlarınızı Değerlendirin; Köşe Takımları Havanızı Değiştirecek

Büyük alanları dekore etmek hem keyifli hem de biraz zahmetlidir. Asaletinizi yansıtabileceğiniz lüks köşe takımları ile geniş salonunuza hava katabilirsiniz.

Köşe koltuk takımlarını odanın merkezine yerleştirebilirsiniz. Kalitesiyle göz dolduracak bu parça salonunuzun dekorasyonun temelini oluşturur. Bu kıymetli mobilya odanızı bölümlere ayırabilmenize de olanak sağlar. Bu sayede yemek alanıyla oturma alanını doğal bir sınırla ayırabilirsiniz. Avangart tarzın lüks parçalarıyla oturma odanıza şıklık katabilirsiniz. Geniş salonunuz köşe takımları sayesinde dolu ve gösterişli görünür.

Yeniden trend haline gelen köşe takımları veya diğer adıyla L model koltuklar genellikle geniş salonlarda tercih ediliyor. Küçük salonlarda ise duvara dayalı biçimde kullanılabiliyor. Büyük salonlardaki kullanımı ise odayı çok daha şık bir görüntüye kavuşturuyor.

İster şömine karşısına isterseniz ise televizyon karşısına konumlandırın. Bu mobilya hem rahatlığı hem de zarif görüntüsüyle evinizin vazgeçilmezi olacak.

Geniş Salonlar İçin Dekorasyon Önerileri

Geniş salonları dolu ve gösterişli göstermek için büyük mobilya parçalarından yararlanmak gerekir. Köşe takımları bu mobilyaların başında gelir. Tarzınıza uygun seçeceğiniz köşe takımına eşlik edecek bir halı ve sehpa güzel bir çıkış noktasıdır.

Salonunuzun geniş olması duvar renklerinde de özgürlük sağlar. Küçük odalarda koyu renkler gözünüzü yorabilir. Geniş salonlarda dilerseniz bir duvarı koyu renk yapıp diğerlerini de o tondan birkaç ton açık boyatabilirsiniz. Daha koyu renk olan duvara asacağınız canlı renkli tablolar da odaya ruh katabilmeniz mümkün. Diğer duvarlarla bütünlük oluşmasına da katkı sağlar.

Salonunuzu gösterişli bir konsolla tamamlayabilirsiniz. Bu konsol biblo şamdan gibi dekorasyon öğelerini sergilemek için alan da sağlar. Aydınlatma da dekorasyonda çok önemlidir. Aplik ve lambader ile salon aydınlatmasını destekleyebilirsiniz. Odadaki farklı alanlarda ışık geçiş oluşturabilirsiniz. Bu tercih de odaya boyut katacaktır.

Köşe Takımları Salonda Nasıl Konumlandırılmalı?

Geniş bir salonun kurtarıcı mobilyası olan köşe takımları odanın merkezinde hoş bir görünüm sergiler. Dilerseniz önüne bir sehpa yerleştirilecek şekilde odanın bir köşesine daha yakın olarak da kullanabilirsiniz.

Köşe takımınızın arkasına kitaplık, büyük salon bitkileri ve tablolar yerleştirerek odaya perspektif kazandırabilirsiniz. Salonu geniş olan evlerde yaşayacak olanlar ilk başta odanın çok boş görünmesinden endişe ederler. Ancak L şeklindeki takımlar bu endişeyi gidermekte birebirdir. Salonun içerisindeki bu yıldız parça çevresindeki diğer dekorasyon ögeleri için alan yaratır.

Bu mobilyadan yola çıkarak tüm salonunuzu tasarlayabilirsiniz. Çok katlı evlerde de genellikle bir duvarı merdiven işgal edebildiğinden koltuk seçimi zor olabilir. Bu durumda da köşe takımı kurtarıcıdır. Takımı merdiven arkasında kalacak şekilde konumlandırıp merdiven görüntüsünü odak olmaktan çıkartabilirsiniz.

Köşe Takımlarının Tamamlayıcı Parçaları Nelerdir?

Köşe takımları modern görünümüyle popülerlik kazandı. Son trendleri kaçırmadan evini dekore etmek asaleti ve ihtişamı yansıtmak isteyenlerin tercihi haline geldi. Konforun ve şıklığı bir arada sunan bu takımlar tek parça halinde ya da yanına eklenebilecek bir uzatma modülü ile sunuluyor.

  • Bu parçayı köşe takımından ayrı şekilde kullanarak tamamlayıcı olarak değerlendirebilirsiniz.
  • Bunun yanı sıra köşe takımınızla uyum sağlayacak bir berjer tercih edebilirsiniz.
  • Köşe takımınız desenli bir görünüme sahipse berjerinizi uyumlu düz bir renk seçebilirsiniz.
  • Takım düz renk ise berjerinizi desenli seçerek şık bir dokunuş yapabilirsiniz.
  • Köşe takımının önüne ekleyeceğiniz şık bir sehpa ise takımın tamamlayıcısı olacaktır.

Koltuğunuzu birbirinden farklı tarzlarda özelleştirerek de kullanabilirsiniz. Örneğin üzerine ekleyeceğiniz birkaç parça kırlent bile takıma ruhunuzu kattığınızı gösterecektir. Zarafetinizi yansıtacağınız bu dokunuş yüksek konfor seviyeli takımınızda geçirdiğiniz zamanların uzamasına neden olacak!

Her İmaja Uygun Bir Köşe Takımı Mutlaka Vardır, Sonuç Hayal Ettiğinizden Bile Güzel Olacak!

Evinizde yansıtmak istediğiniz imaj da en az sizin kadar özel. İlham verici ve çarpıcı bir yaşam alanı oluşturmak için beklentinizin ne olduğunu öncelikle kendinize sormalısınız.

  • Kararlılığınızı ve keskin duruşunuzu gösteren deri materyaller mi?
  • Yoksa hayatın her rengini barındıran özgür ruhunuzu yansıtan etnik bir desen mi arıyorsunuz?
  • Mobilyalarınızda metal mi yoksa ahşap mı detaylar görmek istersiniz?

Hangisiyle kendinizi daha iyi hissettiğinize karar vermeniz yeterli olacaktır. Lüksün ve konforun kesişim kümesi olan köşe takımları arasında birbirinden farklı tarzlar var. Bunlar arasından seçim yaparak salonunuzu dekore etmeniz size kendinizi daha da özel hissettirecek.

Samimiyeti ve Lüksü Birleştiren Formül

Modern yaşamın koşuşturması içerisinde aile ve arkadaşlarınızla geçirdiğiniz zamanı daha içten hale getirmek için köşe takımlarını tercih edebilirsiniz. Geniş oturma alanları kalabalık aileler ve arkadaş grupları için birebirdir.

Çarpıcı detaylarıyla dikkat çeken bu oturma grupları sayesinde rahatınızdan ödün vermenize gerek kalmaz. Kalitesiyle ve ihtişamıyla salonunuzun baş tacı olacak olan köşe takımları sevdiklerinizle geçireceğiniz zaman için idealdir.  Oyun akşamlarının, davetlerin ve sinema gecelerinin vazgeçilmez parçasıdır. Lüks ve ihtişamlı görüntüsüyle evinizin asaletine uyum sağlayacak bu mobilya size anılar biriktireceğiniz ideal bir yaşam alanı sunar. Kendinize ve sevdiklerinize ayıracağınız zamanı daha da kaliteli hale getirir.

Bir cevap yazın