Blog

Estetik Kanepe Modelleri Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kanepe modelleri arasından seçim yapmak zor gelebilir. Birbirinden kaliteli ve güzel modellerin arasından benim için en uygun olan hangisi? Sorusunun yanıtı size keyifli akşamlarınızı nerede geçireceğinizi söyleyecek.

Bu soruyu yanıtlamak için bazı püf noktaları var. Gerek boyut gerekse tarz olarak aklınızda bir görünüm oluşursa çok daha rahat seçim yapabilirsiniz. Doğru seçim mi yaptım yoksa yanlış mı diye kendinize sormanıza gerek kalmaz. En doğru kanepe modelini bulmanız için size bir rehber hazırladık. Bu noktalara dikkat ederek evinize yakışacak modellere anında bulabilirsiniz.

Beklentinizi Belirlemek Karar Verme Sürecini Hızlandırır

Her evin mobilya ihtiyacı birbirinden farklılık gösterir. Ailedeki kişi sayısı, yaşam tarzı, eşyanın kullanılacağı oda bu konuda büyük önem taşır. Kanepe satın almadan önce bu konular üzerine kafa yormakta fayda vardır. Örneğin ailenizde küçük çocuklar varsa temizliği daha kolay leke tutmayan kanepe modelleri arasından seçim yapmalısınız. Kalabalık bir ev halkı kanepeyi kullanacaksa L tipi köşe takımları seçmek faydalı olacaktır.

Salonunuzun boyutu küçük mü? Veya salonun içerisinde bulunan kolonlar mı var? Öyleyse alacağınız kanepe boyutlarını yeniden değerlendirmek isteyebilirsiniz.

Tarzınızı belirlemek de kanepe seçimi yaparken özellikle dikkat etmeniz gereken konudur. Hayata bakışınız tarzınızı tarzınız ise evinizin dekorasyonunu belirler. Alacağınız kanepe sizin asaletinizi ve tarzınızı da yansıtmalıdır. Bu değişkenleri göz önüne alarak hangi boyutta ve nasıl bir kanepe seçeceğinizi kafanızda tasarlamalısınız.

Stilinizi Seçin: Modern Mi Yoksa Klasik Mi?

Modern şık ve estetik detaylar taşıyan lüks bir kanepe mi tercih edersiniz yoksa klasiğin zamansızlığından şaşmaz mısınız? Bu soruya vereceğiniz yanıt sizi istediğiniz kanepeye götürebilir.

Birbirinden güzel kanepe modelleri arasından tercih yapmanızı kolaylaştırabilir. İstediğiniz tarzı belirledikten sonra salonunuzun zarafetini yansıtacak kanepeyi seçebilirsiniz.  Kanepe odada dikkatleri üzerine çeken bir parça olacağından stilinin de tam istediğiniz gibi olması önemlidir.

Diğer yandan modern ile klasiği buluşturan estetik kanepe modelleri de vardır. İki tarzda da sizi çeken detaylar varsa son dönemde çok sevilen karma tarzları da salon dekorasyonunuzda seçebilirsiniz. Modern çizgilerden oluşan kanepe modellerini farklı aksesuarlarla kombinleyebilirsiniz. Örneğin klasik şamdan çerçeve ve konsollarla birleştirerek kullanabilirsiniz. Burada önemli olan materyallerin birbirine uyum sağlamasıdır. Kanepe seçimi yaparken bunlara mutlaka dikkat etmelisiniz.

Materyal ve Renk Seçiminin Önemi

Önceki kısımda da aktardığımız gibi kanepe modelleri arasında tercih yaparken stil çok önemli. Stilinizi belirledikten sonra seçim yaparken odanızın duvarlarının renginden, halıya kadar göz atmalısınız. Eğer kökten bir değişim yapmıyorsanız alacağınız kanepe diğer eşyalarınıza uyum sağlamalı.

Örneğin ahşap detayların hâkim olduğu bir yaşam alanında metal ayaklı bir kanepe göze batabilir. Veya tamamen modern bir çizgide olan salonunuza klasik ve bir kanepe seçerseniz ortama ait değilmiş gibi durabilir.

Renk seçiminde de aynı konulara dikkat etmelisiniz. Kanepeniz odadaki diğer parçalarla birebir aynı renkte olmak zorunda değil. Ancak birbirine yakışan tonlar veya diğer eşyaların koyu veya açık tonu olacak kanepe modellerine bakmanız hoş olacaktır.

Materyal olarak kanepede hangi dolgu malzemesi kullanılmış, hangi kumaş kullanılmış bu konuda da kafanızda belirli bir düşünce oluşmalı. Örneğin deri bir kanepe istiyorsanız direkt olarak o modellere yönelerek seçim yapabilirsiniz.

Kanepeniz Odanızın ve Diğer Eşyaların Boyutlarına Uygun Olmalı

Salonunuzun veya oturma odanızın yeni yıldızı olacak kanepeyi seçerken en önemli noktalardan biri boyuttur. Takdir edersiniz ki odaya sığmayacak bir kanepe kimseyi memnun etmez. Bu yüzden öncelikle bir metre yardımıyla kanepeyi koyacağınız yeri ölçmelisiniz. Daha önceden evinizde olan ve değiştirmeyeceğiniz bir sehpa varsa onu da ölçmelisiniz.

Kanepe modelleri seçilirken önüne koyulacak sehpadan daha büyük olması önemlidir. Sehpanız ortalama olarak kanepenin üçte ikisi uzunluğunda olmalı. Eğer odanız çok küçükse ikili üçlü ve tekli parçalar seçmenizde yarar var. Ancak odanız büyükse daha büyük kanepe modelleri tercih ederek evinizde estetik bir görünüme kavuşabilirsiniz.  Kanepenin boyutu aklınızda net olduğu zaman zaten otomatik olarak bazı modeller elenmiş olacak. İçinize sinen modeli bulmanız kolaylaşacak.

Kalite ve Kullanım Süresi Üzerine Düşünün

Mobilya satın alırken uzun süreli kullanımın ve kalitenin peşinde olmak önerilir. Bu sayede alacağınız ürünün ömrü uzun olur. Kanepe seçimi yaparken de bu konuya özen göstermek gerekir. Evinizde en çok zaman geçireceğiniz yerlerden biri de kanepedir. Yorgun iş gününün sonunda kanepenizde dilenirsiniz. Dostlarınızla ve ailenizle burada sohbet edersiniz. Yaşam alanınızdaki konforun ve ihtişamın kalıcılığı için kaliteli materyalden özel olarak üretilen kanepeler seçmelisiniz.

Eğer “ben çok uzun süre aynı dekorasyonu görmeyi istemem” diyorsanız o zaman da tarzını özelleştirebileceğiniz kanepe modelleri seçebilirsiniz. Bazen bir kırlent değişikliği bile ortamın havasını tamamen değiştirebilir. Daha sonraki dönemde dekorasyonda değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. O zaman da kanepenizin üzerindeki yastıkları veya önündeki sehpayı değiştirebilirsiniz. Bu yüzden daha sık değişiklik yapabilmek adına desenli modellerden çok düz renkli ve deri modellere yönelmenizi öneririz.

 

Bir cevap yazın