Blog

Evinize Zarafeti Taşıyan Modern Mobilyalar Nasıl Seçilir?

Estetiğin ve zarafetin hayatımızı kapladığı günümüzde, modern mobilyalar evlerinizde sanatsal bir atmosfer yaratır. Kendine has tasarımları görsel açıdan haz duymanızı sağlar. Bu mobilyalar özenle seçilmelidir ve seçilirken belirli ölçütlere dikkat edilir.

Şık tasarımları ile büyüleyici atmosferler oluşturan modern mobilyalar, evlerinize değer katar. Evinizin duvar rengine göre zevkli bir kombin yapılırsa göz alıcı bir güzelliğe ulaşır. Sizi yansıtacak koltuk takımları, kanepeler ruhunuza ve gözünüze hitap eder.

Şık Tasarımlı Modern Mobilyalar: Oturma Grupları

Yaşam alanlarımızın büyük bir kısmını kaplayan mobilyaların seçiminde şıklık önemli bir ölçüttür. Bunun yanında farklı ölçütlere dikkat edilerek mobilyalar tercih edilmelidir. Oturma alanlarımızı düzenlerken en önemli parça oturma gruplarıdır. Oturma grupları; koltuk takımlarından, kanepelerden oluşur. Bunların yanında berjerler ve sehpalar yer alır.

Oturma gruplarının içinde yer alan koltuk takımlarını seçerken mobilya ölçülerini göz önünde bulundurulur. Evlerinizin iç tasarımının hoş görünümü için ölçülerin yaşam alanınıza uygun şekilde belirlenmeli.

Koltuk takımlarını tamamlayacak diğer modern mobilyalar; zigon sehpaları, yan ve orta sehpalarıdır. Koltuklar ile ölçüleri orantılı olacak şekilde belirlemelisiniz. Diğer aksesuarlar salonun ölçülerine göre tercih edilmeli.

Mobilyaların görsel etkisini artırmanın diğer ölçütlerinden biri renk seçimidir. Renkleri ruhunuzu ferahlatacak şekilde tercih edilir. Kendinizi değerli hissettirecek bu mobilyalar, göz alıcı renkleri barındırır. Yaşam alanınızın rengine uyum sağlayacak şekilde tercih edilmelidir.

Keyifli Anların Mimarı Modern Mobilyalar: Lüks Köşe Takımları

Misafirlerle keyifli sohbetlerin edildiği ihtişamlı modern mobilyalar arasında köşe takımları dikkat çeker. Odaların köşelerini lüks tasarımlara sahip köşe takımları ile elit bir hale getirebilirsiniz. Evinizin farklı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Oturma odalarının köşe bölümlerine iki veya üç parça olarak monte edilir.

Ailelerin bir arada zaman geçirdiği oturma alanlarının görselliği önemlidir. Estetik tasarımlara sahip mobilyalar, yaşam alanlarında geçirdiğiniz vakitleri değerli kılar. Hayallerinizi süsleyen mobilyalarla lüks yaşamın tadına varın. En zarif mobilyalarla yaşam alanlarınızı değiştirebilirsiniz.

Modern mobilyalar arasında köşe takımları tasarımlarının yanında konfor düzeyleri yüksek takımlardır. Yorgunluğunuzu dindirecek konfor alanını size yaratır. Modernliğin ışıltısını üzerinizde hissetmenizi sağlar.

Farklı Bir Hava Katan Modern Mobilyalar: TV Üniteleri

Teknolojinin gelişimi, mobilya gereksinimleri değişmiştir. Televizyon çeşitlerinin artmasıyla TV üniteleri modern mobilyalar arasında yerini alır. Televizyon ekipmanlarını bir araya toplayıp görünümün düzenli olmasını sağlayan bir mobilya aksesuarıdır. Şık tasarımları ile işlevselliğinin yanında oturma alanına farklı bir hava katar. Farklı yapı malzemelerinden yapılabilir. Çekmeceli olanları kullanım açısından alan yaratır.

TV üniteleri, koltuk takımı ve diğer mobilya aksesuarlarıyla renk, yapı yönünden uyumlu olmalıdır. Oturma alanında oluşturulmak istenen lüks ve estetik görünüm bu mobilyaların uyumu ile mümkün olur. Boyutları ve renkleri bir ahenk içinde olduğu takdirde hayallerinizi yaşamanızı sağlar. Ağırladığınız misafirlerin beğenisini kazanmanıza olanak sunar.

Oturma Alanlarınızı Tamamlayan Zarif Modern Mobilyalar: Sehpalar 

Evimizde en çok vakit geçirdiğimiz alanların başında oturma odaları gelir. Oturma alanlarının düzeni ruh hâlimize etki eder. Renk seçiminden mobilya malzemesine kadar birçok unsura dikkat edilmelidir. Koltuk takımları, oturma alanlarının genel düzeninde bulunan mobilyalardır. Koltuk takımları çeşitli mobilya aksesuarları ile tamamlanır. Mobilya aksesuarları içinde ele alınan ve tasarımı ile değer katan modern mobilyalar ise sehpalardır.

Sehpalar, kullanım alanlarına göre çeşitlere ayrılır. Mobilyaları tamamlayan parçalar olan sehpalar diğer mobilyalara tarz bakımından uygun olmalıdır. Sehpa türlerinden olan orta sehpalar, genellikler evin salonunda kullanılır. Dekorasyonda önemli bir yer tutar. Odanın ortasında kullanılan sehpadır. Tasarımlarının şık oluşu, modernliği yansıtır. Mobilyaların bir bütünlüğe kavuşmasını sağlar.

Misafirlerinizle çaylarınızı, kahvelerinizi yudumlarken yan sehpalar kullanılır. Günlük kullanıma uygun oluşunun yanında zarif tasarımları ortamınıza güzellik katar. İşlevselliğin ve estetiğin bir arada olduğu sehpalardır. Tamamlayıcı estetik modern mobilyalar ile evinizdeki estetik bütünlüğü sağlayabilirsiniz.

Yıllardır kullanılan moda sehpalardan biri zigon sehpalardır. İç içe geçen yapılarından kaynaklı insanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Kalabalık misafir gruplarını ağırlarken yardımcı olan kullanışlı sehpalardır. Klasik görünümlerinin yanında şıklıkları cezbeder. Evin her odasında rahatlıkla kullanılır.

Sanatçı Eli Değmiş Modern Mobilyalar: Koleksiyonlar

Günümüzün mobilya tercihleri arasında ilk sırada yer alan koleksiyon mobilyalardır. Koleksiyon mobilyalar takım olarak karakteristik özellikler barındırır. Bir sanatçının elinden çıkmış havası, insanı etkiler. Kendine has görünümleri olan modern mobilyalar geliştirilmiş tasarımlardır. Mekâna boyutsal farkındalık kazandırır.

 

Her koleksiyonun farklı renk uyumları bulunur. Size hitap edecek olanı belirleyerek tüm oturma alanınızı bu koleksiyondan seçebilirsiniz. Takım olarak tercih edilebildiği gibi parça olarak da temin edilebilir. Tamamlayıcı koleksiyon ürünleriyle ortamlarınıza lüksü ve şıklığı katabilirsiniz.

Koleksiyonlar, kent veya marka temelli şekillenir. Konsept çerçevesinde oluşturulan mobilyalardır. Farklı ve güçlü bir hayal gücü ile ortaya çıkmış tasarımlardır. Koleksiyon içinde koltuk takımları, berjerler, sehpalar bulunur. Tüm mobilya parçaları birbiri ile renk uyumu içinde etkileyici bir zarafet oluşturur. Renklerinin uyumunun yanında farklı bir atmosfer yaratan tasarımları adını aldığı kentleri anımsatır. Prag, Belgrad, Lyon koleksiyonları en bilinenleridir. napoli koleksiyonu markalar içerisinde önemli bir yer tutar.

Bir cevap yazın