Blog

TV Ünitesi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

TV ünitesi evlerde en çok kullanılan mobilyalar arasında yer alır. Salonlarda ve oturma odalarında bulunan TV üniteleri, konumları gereği evde dikkat çekerler. Salonların ve oturma odalarının dekorasyonunu zenginleştirmede TV seçiminin önemi büyüktür. Birbirinden farklı tasarım ve renklerde TV üniteleri satılmaktadır. Mekana, yaratmak istediğiniz etkiye vb. uygun TV ünitesi tercih etmeniz mekan kalitesini artıracaktır.

Önce Boyutları Öğrenin

tv unitesi boyutlarini ogrenin

TV ünitesi boyutları için ölçü bilgisi almadan alışveriş yapmayın. İnsanlar genellikle TV ünitesi seçiminde ünite tasarımına dikkat eder. Ne var ki tasarımdan başka TV ünitesi boyutlarına da dikkat etmek gerekecektir. Bir TV ünitesi ne kadar güzel olursa olsun, eğer boyutları mekanınızla uyumlu değilse, işe yaramayacaktır. Küçük ya da büyük gelen TV üniteleri mekanınıza göre değildir. TV ünitesine her şeyden önce TV’nizin sığdığından emin olun. TV ölçüsüne de alın. Hem TV, hem TV ünite hem de mekan ölçülerini aldıktan sonra TV ünitesi seçimini bu ölçülere uygun yapmanız gerekecektir. Boyutları tercih ederken mekanınız büyük bile olsa, bu mekanı tamamen mobilyaların kaplamasını istemezsiniz. Bu nedenle seçim yaparken mekanın kalitesini her zaman göz önünde bulundurun. Eğer küçük bir salonunuz varsa, TV sehpası almayı da tercih edebilirsiniz. Bu sayede mekan size kalır.

Dekorasyona Uygun Seçimler Yapın

TV ünitesi dekorasyonu evin geri kalanıyla uyumlu olmalıdır. Görsel zevkinize hitap eden, evin renk tonlarına ve tarzına uyumlu tercih yapmanız gerekir. Çok klasik döşediğiniz bir salon için minimal bir TV ünitesine soluk kalabilir. Tam tersi minimal döşediğiniz ev için ise klasik model, varaklı bir TV ünitesi uyumsuz ve komik görünecektir. Burada TV ünitesinin ne kadar estetik olduğu tartışılmaktan ziyade, salonla ne kadar uyumlu olduğu tartışılmaktadır. Gerçekten şık bir TV ünitesi kendine uygun olmayan bir mekanda kötü görünebilecektir.

Aksesuarlar ile Taçlandırın

TV ünite aksesuarları sayesinde salon tarzını tamamlayabilirsiniz. Mumlar, çiçekler, objeler, biblolar ve aklınıza gelen diğer dekorasyon objelerini TV ünitesi üzerinde sergileyebilirsiniz. Sevdiğiniz ve şık tasarıma sahip olan moda kitaplarının kullanımı son dönemlerde çok modadır. Kitap görünümüne sahip aslında içi bir çekmece gibi olan kitap görünümlü aksesuarlar da çok tercih edilmektedir. Salonda akşamları loş bir hava yaratmak istediğiniz zaman mumları yakabilir, anında istediğiniz atmosferi oluşturabilirsiniz. Eğer salonunuzu renklendirmek isterseniz bunu tek bir objenin rengini öne çıkararak yapabilirsiniz. Örneğin çok monoton giden renkte bir salonunuz olduğunu düşünelim. Salon tamamen gri renkteyse, TV ünitesi üzerine koyacağınız parlak kırmızı renkli bir obje, salonun daha renkli ve canlı görünmesini sağlar. Hem de bunu çabasızca ve tek bir ürünle yaparsınız.

İşlevselliği Kayıp Etmeyin

TV ünitesinde işlevsellik evin diğer bütün dekorasyon objelerinde olduğu gibi son derece önemlidir. TV üniteleri her ne kadar dekoratif özellikleri ile öne çıksa da, işlevsel özelliklerinin de bulunduğu göz ardı edilmemelidir. İşlevsel özelliği hiç olmayan TV ünitelerini tercih etmek yerine, raflardan ve çekmecelerden oluşan TV ünitelerini tercih etmenizde fayda var. Bu organizasyon alanları size yerden kazandırır ve salonunuzun daha toplu görünmesini saplar. Raflara kitaplarınızı, CD’lerinizi ve dekoratif eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz. Çekmece alanlarına ise depo işlevini vererek çeşitli eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Bu şekilde bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz: hem dekoratif hem işlevsellik bir arada!

Dayanıklı Malzemeler Seçtiğinizden Emin Olun

tv unitesi dayanikli malzemeler

Dayanıklı TV ünitesi tercih ettiğiniz zaman ürünü uzun süreler herhangi bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Günümüz teknolojisi yıpranmayan ve çizilmeyen özellikte malzemeleri üretmeye elverişlidir. Bu malzemelerin tercih edilmesi mobilyaların kullanım ömrünü artırır. TV ünite üzerine neticede eşyalar koyacaksınız. Bu nedenle ünitenin çizilmeyen özellikte olması son derece önemlidir. Kaliteli ham madde ile üretilen TV üniteleri sizi yarı yolda bırakmaz. TV ünitesi satın almadan önce ürünün neyden üretildiğini öğrenin. Malzemelerin doğal olması tercih sebebidir. Ayrıca üretim sırasında zararlı kimyasallar, boyalar vb. kullanmayan duyarlı markaları tercih etmeye özen gösterin. İnsan sağlığı her şeyden önemlidir. Kullandığımız mobilyalara varana kadar eşyalarımız sağlığımız üzerinde etkilidir. Bilinçli seçimler yaparak daha sağlıklı olabilir ve sağlığımızı koruyabiliriz.

TV Ünitesi Seçerken Akılda Bulundurulması Gerekenler Nelerdir?

TV ünite seçiminde akılda bulundurulması gerekenler özetle şu şekilde sıralanabilir:

  • Çok amaçlı TV ünitelerini tercih edin.
  • Dekorasyon stilinize uygun seçim yaptığınızdan emin olun.
  • Mümkün olduğu kadar raflı modeller seçin. Bu seçim evinize işlevsellik katar. Tasarım ve işlevselliğin bir arada olmasında fayda var.
  • Kaliteli malzemelerden üretilen TV ünitesini seçin.
  • Seçeceğiniz ürünün mutlaka TV boyutları ile uyumlu olduğundan emin olun.
  • Montajı kolay TV ünitesi seçerseniz işiniz kolaylaşacaktır.
  • TV ünite için alışverişe başlamadan önce bütçe belirleyin. Belirlediğiniz bütçenin dışına çıkmamaya özen gösterin. Varsa indirimde ve kampanyada olan ürünleri tercih ederek avantajı alışveriş yapın.
  • Uzun süre kullanabileceğiniz modelleri tercih edin.

Sitemizden TV ünitesi çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın