Blog

İleri Dönem Mobilya Tasarımları

İleri Dönem Mobilya Tasarımları

Dijital çağa tamamen uyum sağladığımız şu dönemlerde mobilya teknolojisinde de pek çok gelişime imza atılıyor. Ev ve ofis içerisinde kullandığımız eşyaların tasarımında konfor her daim ön planda çıkıyor. Tabi ki eşyaların yalnızca konforla sınırla kalması mümkün değil, aynı zamanda lüks mobilyaların muhteşem tasarımları ile göz zevkine de hitap ettiğini söylemek gerekiyor.

Günümüzde lüks mobilya tasarımları oldukça geniş bir yelpazede sunuluyor. Herkes kendi tarzına, kendi zevkine ve isteklerine uygun bir tasarım bulabiliyor. Fakat burada önemli olan bulduğunuz mobilyanın kalitesidir. Belirli kalite standartlarında ya da bunun üzerinde olmayan mobilyaların tasarımları her ne kadar güzel olursa olsun, kısa zaman içerisinde dayanıklılığı kaybeder.

Ev ve ofislerimize alacağımız mobilyaların sağlamlığı en önemli etmenlerden biridir. Şayet mobilya sürekli değiştirilebilen ya da sıkıldığında yenisini hemen temin edilebilen ürünler değildir. Çoğu kez bu mobilyalar yalnızca bir kez alınan, ömürlük ürünlerdir. Ömürlük olabilmesi için de kaliteden hiçbir şekilde ödün vermemek gerekmektedir.

 Yeni Moda Lüks Mobilya Çeşitleri

Eskiden çok gösterişli ve bol işlemeli olan mobilyalar, bir zenginlik göstergesiydi. Aynı zamanda bu tür mobilyalara sahip olan kişilere oldukça saygı gösterilirdi. Günümüzde de hala böyle bir önizleme olduğunu söylemek mümkündür. Eskinin zarafeti ve şıklığı ile bugün hayat bulan o mobilyalar yerini daha modern kesimlere bıraktı. “İleri Dönem” olarak adlandırılan bu lüks mobilyalar yeni tasarımlarla karşımıza çıkıyor.

Yunan sanatı, Fransız zarafeti ve Osmanlı saraylarının yapısından esinlenerek ortaya çıkan lüks mobilya seçenekleri farklı kültürlerin havasını evinizde yaşatıyor. İnce, zarif, sade oymalarla bezenmiş ahşap, gümüş ya da altın varaklar, kadife, keten, şölin gibi kaliteli kumaşlar geniş renk skalası döşemelerle bütünleşiyor. İster tek ister set halinde ileri dönem lüks mobilyalar birbirinden farklı beğenilere cevap vermektedir.

 Lüks Otuma Grupları

Evlerimizde zamanın büyük bir kısmını salonda geçirmekteyiz. Ayrıca konuklarımız geldiğinde de onları bu alanda ağırlamaktayız. Salon dekorasyonu ve konforu bu yüzden oldukça önemlidir. Dekorasyonun temelini oluşturan en önemli etken de hiç şüphesiz oturma gruplarıdır. Oturma grupları karşımıza pek çok farklı seçenekte çıkmaktadır. Seçimler koltuk takımları üzerinde yoğunlaşsa da yeni nesil köşe takımları da oldukça dikkat çekmektedir. Deri, keten, kadife gibi daha pek çok seçenekte minimal ahşap, gümüş ya da altın varaklarla bezenmiş bu takımların renklerine hayran kalacaksınız.

Yine salon dekorasyonunuzda ya da mutfağınızda kullanabileceğiniz yemek odası takımları, koltuk takımlarınızla bütünlüğü yakalamalıdır. Birbirinden şık ve modern masalar, ailenizle birlikte yemek yemeyi ve sohbetlerinizi bir şölene dönüştürecek. Yemek odası takımları sandalyesiz olmaz. Kanepe ve berjerlerinizle uyumlu lüks sandalyeler hem konforunuzu sağlayacak hem de göz zevkinizi ayrı bir boyuta taşıyacaktır.

Şık ve konforlu berjerler arasına ya da salonun herhangi bir alanına yerleştireceğiniz konsollar, salon dekorasyonunun vazgeçilmez parçalarıdır. İnce ve sade oymalara sahip bu konsollar ile hem dekorasyonunuzu tamamlar hem de ortalık yerde durmaması gereken eşyalarınızı muhafaza edebilirsiniz.

 Lüks Televizyon Üniteleri

Eskiden, evin neredeyse bir duvarını kaplayan ve geniş televizyonların konduğu üniteleri hatırlarsınız. Her ne kadar hantal ve taşınması zor olsa da üzerindeki desenler ve oymaların ne kadar güzel olduğunu düşündüğünüzü biliyoruz. Teknoloji sayesinde artık televizyonlar hantal görünümü üzerinden attı. Peki, TV üniteleri neden atmasın?

Eski mobilya tasarımlarının oynamaları, gümüş ve altın varakları, keskin çizgilerinden esinlenerek yeni nesil TV üniteleri ile tanışmanızın vakti geldi de geçiyor bile. Yalnızca belirli bir alanı kaplayan, hafif ve sade tasarımları ile dikkat çeken ünitelerle hem yerden kazanın hem de tasarımları ile salon dekorasyonunuzu zenginleştirin.

 Lüks Aksesuar Seçenekleri

Salon dediğin sehpasız olmaz! Artık sehpa dendiğinde aklınıza sadece tahta, kare ve iç içe geçen sehpalar gelmesin. Mobilya modasında birbirinden şık, eşsiz ve modernize edilmiş sehpalar tasarlanmaktadır. Salonun bir köşesine ister yan sehpalar isterseniz de yuvarlak ya da yine yer tasarrufundan dolayı iç içe geçen fakat tasarımları sınırların ötesinde dizaynlara yer verebilirsiniz.

Koltuk takımlarınız ya da köşe takımlarını tamamlayacak olan orta sehpalar, hem işlevselliği bakımından hem de ev dekorasyonu açısından önemlidir. Bir misafiriniz geldiğinde ya da salonda keyifli vakitler geçirirken kullanacağınız orta sehpaların tasarımlarına hayran kalacaksınız. Bu birbirinden eşsiz tasarımları incelemek ve daha fazlasına sahip olmak için mutlaka https://gabbahome.com/ adresinizi ziyaret etmelisiniz.

Bir cevap yazın